Coronavirus: Voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening in het Gemeentehuis en Servicepunt Eijsden klik hier

Afhalen van eten bij restaurants blijft mogelijk

31 maart 2020

Het kabinet heeft op 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

18 maart 2020

De Rijksoverheid heeft op 16 maart bekendgemaakt dat het afhalen van eten bij eet- en drinkgelegenheden mogelijk blijft. Afhalen en thuisbezorgen van voedsel blijft dus mogelijk. Als ondernemer zorg je ervoor dat klanten bij afhalen hun eten mee naar huis nemen en niet ter plaatse opeten.

Zowel ondernemers als klanten moeten hierbij wel de maatregelen voor het voorkomen van snelle verspreiding van COVID-19 in acht nemen. Dat betekent dat ondernemers en klanten anderhalve meter afstand van elkaar houden en er geen contact is bij betalen of het ontvangen van eten en drinken. Vermijd drukte en ben je verkouden, blijf dan thuis en haal geen eten af.

Ondernemers zoals restaurants die op dit moment geen bezorg- of afhaal faciliteiten beschikbaar hebben, maar dat wel willen in deze moeilijke periode, krijgen die mogelijkheid.