Evenementen en bijeenkomsten in Eijsden-Margraten afgelast

laatste update op: 23 april 2020
gepubliceerd op: 20 maart 2020

Vanwege het coronavirus heeft de gemeente alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 september 2020 afgelast. Dit betekent dat bijvoorbeeld ook Koningsdag (27 april) en Memorial Day (25 mei), bronken en processies zijn afgelast. Medewerkers van de gemeente hebben telefonisch contact gehad met alle organisatoren van evenementen die een vergunning hadden aangevraagd, zichzelf gemeld hadden of op een andere manier bij de gemeente bekend waren. Samen heeft men gesproken over de gezondheidsrisico’s en de mogelijkheid om evenementen en bijeenkomsten te verschuiven naar een later moment.

We benadrukken dat het sinds 17 maart 2020 verboden is om bijeenkomsten of evenementen in de gemeente te organiseren of eraan deel te nemen.

Vergunningen voor evenementen die niet doorgaan vanwege het coronavirus

Er zijn reeds een aantal vergunningen verleend voor evenementen die vanwege het coronavirus niet doorgaan. Besloten is om de hieraan gekoppelde leges kwijt te schelden.

Subsidies voor evenementen die niet doorgaan vanwege het coronavirus

Er zijn organisaties die voor het organiseren van een evenement of activiteit een subsidie van de gemeente Eijsden-Margraten ontvangen. Deze subsidie dient te voldoen aan gestelde voorwaarden.

Doordat een evenement of activiteit niet kan doorgaan vanwege het coronavirus worden bepaalde kosten niet gemaakt of wordt niet voldaan aan deze subsidievoorwaarden. Gemeente Eijsden-Margraten zal deze subsidies apart beoordelen en gaat hier coulant mee om. Op basis van een verantwoording van de reeds gemaakte kosten wordt de subsidie opnieuw vastgesteld. Vragen hierover kunnen worden gesteld via: info@eijsden-margraten.nl.