Coronavirus: Voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening in het Gemeentehuis en Servicepunt Eijsden klik hier

Strenge controles grensovergangen

23 maart 2020

Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Veiligheidsregio Limburg Noord vragen dringend uw medewerking om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Belgische grens

België heeft op 18 maart 2020 strenge controles aan de grensovergangen ingevoerd op niet-essentiële verplaatsingen. De grens oversteken door Nederlanders naar België wordt door de Belgische overheid vooralsnog niet meer toegestaan. Alleen mensen die over een werkgeversverklaring beschikken, mogen de grens nog oversteken. Om sluipverkeer te voorkomen, zijn of worden ook kleinere toegangswegen naar België volledig afgesloten.

Hoor je bij de groep die met een werkgeversverklaring de grens over mag? Dan kan het zijn dat je niet meer op alle plekken door kunt en moet omrijden. Rijd via de grote wegen zoals bijvoorbeeld de Maastrichtersteenweg in Maastricht, via de autoweg A76 of de brug tussen Roosteren en Maaseik. Ook hier wordt streng gecontroleerd.

Duitse grens

Ook de Duitse overheid raadt niet-essentieel grensverkeer af. Ook hiervoor vraagt de Veiligheidsregio uw medewerking.