Trouwen of partnerschap registreren

Huwelijkspaar met handen ineengestrengeld

Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, dient u dat vooraf bij de gemeente melden. U kunt vanaf twee weken tot uiterlijk één jaar daarna trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan.

Beperkt aantal aanwezigen bij uw ceremonie

Gezien de ontwikkelingen rondom Covid-19 kan er geen garantie gegeven worden over het aantal aanwezige personen tijdens de ceremonie in het gemeentehuis.
Op dit moment is het, gezien de beschikbare ruimte waar de huwelijken/partnerschappen worden voltrokken, als volgt:
-bij een betaald huwelijk/geregistreerd partnerschap: maximaal 35 personen (inclusief bruidspaar)
-bij een gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap: bruidspaar en uitsluitend de getuigen.

Melding huwelijk of partnerschap regelen

Uw voornemen om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan dient u te melden in de gemeente waar u gaat trouwen of geregistreerd partnerschap gaat sluiten. In veel gevallen kunt u dit digitaal regelen.

Voorwaarden

  • U mag niet getrouwd zijn en geen geregistreerd partnerschap hebben
  • U moet 18 jaar of ouder zijn

Kosten

Dag en tijd Kosten
Maandag t/m vrijdag (geen feestdag): 9.00 - 16.00 uur € 459,00
Woensdag (geen feestdag): 9.00 - 10.00 uur Gratis, alleen in gemeentehuis Eijsden-Margraten, Amerikaplein 1 te Margraten en enkel voor inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten
Zaterdag (geen feestdag) 9.00 - 14.00 uur € 575,00
Buiten genoemde uren € 857,15
Extra kosten bij trouwen op andere locatie dan gemeentehuis € 209,00

Direct regelen

Overige kosten

  Kosten
Trouwboekje of partnerschapsboekje € 42,50
Voor het leveren van (een) getuige(n) van
gemeentewege per getuige
€ 41,80

Gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap

Op woensdag tussen 9 en 10 uur kunt u gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Gratis huwelijken of gratis geregistreerde partnerschappen worden uitsluitend in het gemeentehuis van Eijsden-Margraten gesloten. De maximale duur is 10 minuten en er is geen ruimte voor het houden van een toespraak of een ceremonie.
In verband met de aangescherpte coronamaatregelen worden op dit moment enkel gratis huwelijken voltrokken voor inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten.

Meer informatie

Indien u meer informatie over een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wenst, kunt u het contactformulier invullen. Hierna zal er contact met u worden opgenomen.

Trouwambtenaren

De trouwambtenaar maakt ongeveer zes weken voor de huwelijksdatum/datum geregistreerd partnerschap een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek. U kunt hierbij uw persoonlijke wensen kenbaar maken. 

Trouwlocaties

U kunt in de gemeente Eijsden-Margraten kiezen uit verschillende locaties om te trouwen of een partnerschap te laten registreren:

Uitzonderlijke gevallen

In uitzonderlijke gevallen bijvoorbeeld wanneer u in het buitenland geboren bent c.q. gewoond heeft dient u het contactformulier via deze link in te vullen.