‘Ik beweeg’ & ‘Ik creëer’

Ga terug

Sinds enkele jaren heeft  de gemeente Eijsden-Margraten sport  en cultuur bij de jeugd onder de aandacht gebracht door legio activiteiten georganiseerd door de voormalige combinatiefunctionarissen. In het uitvoeringsprogramma 2016 ‘Ik beweeg, Ik creëer ‘is de keuze gemaakt om de sportieve en culturele activiteiten niet meer alleen op de jeugd te richten, maar dat er een verbreding in doelgroepen plaats vindt. Ook o.a. senioren en mensen met een beperking moeten de mogelijkheid krijgen om zich bezig te houden met sport en/of cultuur.

Omdat er een doelgroepen verbreding plaatsvindt hebben we gekozen voor een nieuwe slogan en  nieuw logo, namelijk: ‘Ik beweeg’  en ‘Ik creëer’ oftewel:

 

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en heb je last van overgewicht? Lees snel meer >>

De buurtcoaches zijn volop bezig met het organiseren van diverse activiteiten op gebied van bewegen, gezondheid en cultuur. Let dus op als u het nieuwe logo ziet want bewegen en creëren is voor iedereen! Lees meer informatie over de activiteiten van de buurtcoaches via Facebook!

Sport en cultuur is voor iedereen!

Het gehele sportieve en creatief-artistieke aanbod van de gemeente Eijsden-Margraten in een handig overzicht! Raadpleeg de wegwijzer voor meer informatie. Link naar de wegwijzer (PDF, 1.4 MB)

Sport van de maand

De buurtcoaches van de gemeente zijn volop bezig met het organiseren van diverse activiteiten op gebied van bewegen, gezondheid en cultuur. In 2017 kunnen jongeren iedere maand op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende sporten en sportverenigingen in Eijsden-Margraten.
Voor een prikkie ontdekken welke sport het best bij jou past en je leert ook nog andere jongens en meisjes kennen!

Klik hier voor meer informatie over sport van de maand

Wat zijn minibiebs?

Lezen en plezier in lezen is voor iedereen van belang. Het is goed als boeken beschikbaar en toegankelijk zijn. Gemeente Eijsden-Margraten biedt daarom elke kern een eigen minibieb aan! Iedereen kan nu heel gemakkelijk gratis een boek lenen of ruilen via deze handige openbare boekenkastjes! Lees meer>>
 

Cultureel programma 2017