Ironman 2018

- IRONMAN-Maastricht_Limburg_neg

Maastricht is voor het vierde jaar op rij gastheer van 's werelds grootste thriathlon/duursportevenement, IRONMAN.

De start en finish van dit evenement liggen in Maastricht, maar voor het onderdeel fietsen voert het parcours door vier Zuid-Limburgse en vijf Belgische gemeenten. De organisatie van dit sportevenement is in handen van IRONMAN in samenwerking met de Provincie Limburg en de Nederlandse gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg a/d Geul, Eijsden-Margraten en de Belgische gemeenten Bassenge, Bilzen, Lanaken, Riemst en Visé.

Afsluiting parcours en oversteekplaatsen

Het parcours is afgesloten voor alle verkeer. Door de aard van triatlon komen de deelnemers niet in een peloton langs. Ze fietsen allemaal afzonderlijk en liggen door de zwemwedstrijd die aan het fietsonderdeel vooraf gaat, al redelijk uit elkaar. Dus daarom kan het zijn dat er minutenlang niemand komt, maar dat toch de straat afgesloten blijft. Pas als de laatste deelnemer voorbij is, gaat de straat weer open. Een indicatie van wanneer tot wanneer de straten zijn afgesloten, staat in het pdf Parcours straatnamen Eijsden-Margraten 2018 (PDF, 209.1 kB)

en waar oversteekplaatsen zijn vindt u in het pdf overzicht berreikbaarheid Mesch. (PDF, 2.2 MB)Deze oversteekplaatsen zijn beveiligd door bevoegde en gecertificeerde verkeersregelaars en worden via borden duidelijk aangegeven.
De directe omwonenden van het parcours vragen we, als ze hun auto willen gebruiken, voordat de afsluiting van kracht is in een van de zijstraten te parkeren, in elk geval buiten het parcours. Er mag niet op het parcours zelf worden gereden. Houd er ook bij eventuele visites, feestjes, bij zorg aan huis, opkomst personeel rekening mee door tijdig de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te treffen. Stel iedereen op de hoogte dat parkeren alleen in omliggende straten mogelijk is. Volg altijd de instructies van de verkeersregelaars.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Hotspots op het parcours

Voor een groot gedeelte van het parcours kunnen de bezoekers de atleten langs de kant aanmoedigen. Het hele loopparcours is afgezet met hekken en kunnen bezoekers makkelijk de atleten volgen. Een highlight naast de bekende plekken in Maastricht, is de Bemelerberg! Tussen 08:00 en 14:30 uur kunnen bezoekers ook hier een kijkje nemen. Het is een prachtige plek omringd door bomen en ook een uitdagende klim voor de atleten. Bovendien kun je hier heerlijk wandelen en genieten van de omgeving.

De organisatie is bereikbaar via telefoon: +31 (0)43 351 1806

Parcours straatnamen Eijsden-Margraten 2018 (PDF, 209.1 kB)

Verkeersplan (PDF, 7.3 MB)

Fietsroute Mesch (PDF, 1.2 MB)

Overzicht bereikbaarheid Mesch (PDF, 2.2 MB)

Websites:

www.ironman.com/maastricht

www.gemeentemaastricht.nl/ironman

www.maastrichtbereikbaar.nl

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag geopend tot 19.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (tijdelijk gesloten)

Receptie KCC Margraten