Nieuwsberichten

Carnavalsoptochten 24 t/m 28 februari 2017

Donderdag 16 februari 2017

Programma carnavalsoptochten

Doe mee of ga kijken want er is heel wat te zien op straat zoals praalwagens, dansende en feestende groepen uitgedost in prachtige en kleurrijke kostuums. Ook de einzelgänger die zich ludiek op een lokale kwestie stort is onderweg en zal ons een spiegel voorhouden. 

Lees hier het Reglement carnavalsoptochten

Vrijdag 24 februari 2017

 • Cadier en Keer: optocht schooljeugd georganiseerd door C.V. De Klenderaire van 11.00 tot 12.00 uur, start in Groenstraat, Kerkstraat, Pastoor Frissenstraat, Raadhuisplein, Pastoor Frissenstraat, Limburgerstraat, Beatrixstraat, Julianastraat, Prins Bernhardstraat, Keunestraat, Limburgerstraat, Kerkstraat, Clara Feystraat, Groenstraat (ontbinding).
 • Margraten: optocht schooljeugd georganiseerd door C.V. De Rieste vanaf 13.15 uur via de volgende route: (vertrek) Beatrixlaan, Bernhardlaan, President Kennedystraat, Past. Brouwersstraat, Laathovenlaan, Van Schaluynhofstraat, Scheuldersteeg, Eijkerstraat, Van Eynattenstraat, Julianalaan, Clermontstraat, (ontbinding).
 • Eijsden: optocht schooljeugd georganiseerd door de scholen van 13.00 tot 14.15 uur via de volgende route: (vertrek) Breusterhof, langs de vijver bij de Bron, Breusterstraat, Cramignonstraat, Veldje, Prins Bernhardstraat, Diepstraat, Kerkstraat, Raadhuisstraat, Breusterstraat, Breusterhof (ontbinding).
 • Mheer: optocht schooljeugd georganiseerd voor basisschool de Den in Mheer van 12:00 uur tot 12.30 uur in de kern van Mheer via de volgende route: (vertrek Burgemeester Beckersweg 45, Burgemeester Beckersweg, Mheerderweg, Bredeweg tot Bredeweg 25 (ontbinding).

Zaterdag 25 februari 2017

 • Mesch: carnavalsoptocht van 15.00 tot 19.00 uur via de volgende route: Grijze Graaf, Kerkplein, Langstraat, Klokkenstraat, Bovenstraat, Grijze Graaf (ontbinding).
 • Cadier en Keer: kinderoptocht vanaf 14.15 uur via de navolgende route: (vertrek) Keerhoes, Limburgerstraat, Burg. Huybenstraat, Prins Bernhardstraat, Keunestraat, Limburgerstraat, Kerkstraat, Pastoor Frissenstraat, Limburgerstraat, Keerhoes (ontbinding).

Zondag 26 februari 2017

 • Eckelrade: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. de Brakkelerre vanaf 13.11 uur op de route: Dorpsstraat onder (bij huisnr. 121), Dorpsstraat, Molenweg, omdraaien bij garage Nelissen, Molenweg terug, Eckelraderweg, Linderweg, Klompenstraat, Rosplein (ontbinding).
 • Eijsden: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. de Klèèflep van 14.11 tot 17.00 uur route: Stationsplein-Wilhelminastraat-Prins Bernhardstraat-Veldje-Mgr. Nolensstraat-Prins Hendrikstraat-Emmastraat-Sint Martinusstraat-von Geusauplein-Kennedylaan-Breusterstraat-Raadhuisstraat-Vroenhof-Kerkstraat-Diepstraat-einde zaal Prins Bernhardstraat 4.
 • Margraten: carnavalsoptocht van carnavalsvereniging C.V. De Rieste van 14.00 tot 17.00 uur op de route: Aan de Fremme, Scheuldersteeg, Holstraat, Sprinkstraat, Laathovenlaan, van Schaluynhofstraat, Scheuldersteeg, Eijkerstraat, van Eynattenstraat, van Plettenbergstraat, Van Haymestraat, Julianalaan, Clermontstraat, Hendrik van Gelderstraat, Pres. Kennedystraat, Doctor Poelsstraat, Hoenderstraat, Pastoor Brouwersstraat , Amerikaplein, (ontbinding).
 • Noorbeek: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. de Hèvers van 14.11 tot 18.11 uur op de route: Wesch, Burgemeester Nahonstraat, Kempestraat, Onderstraat, Pley, Dorpstraat, Bovenstraat, Brigidastraat, Rubdelstraat, Vroelenstraat, 12e Septemberlaan, Sint Maartensweg, Dorpstraat,  Pley (ontbinding).
 • Oost-Maarland: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. de Krubbebieters van 13.11 tot 17.00 uur in Oost-Maarland op de route: Sint Jozefstraat via de Hoogstraat, Spoorstraat St. Jozefstraat, Putstraat, Kloppenbergweg (tot aan boerderij Rompelberg), Catharinastraat, Dorpsstraat, Parrestraat, Past. Roeierstraat, St. Jozefstraat, (ontbinding).

Maandag 27 februari 2017

 • Banholt: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. De Boemelère van 14.00 tot 18.00 uur op de route: Bergstraat, Dalestraat, Bredeweg, Loverixplein (ontbinding).
 • Cadier en Keer: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. De Klenderaire van 14.11 tot 17.00 uur op de volgende route: Bemelerweg, Groenerein, Christinastraat, Willem Alexanderstraat, Margrietstraat, Limburgerstraat, Beatrixstraat, Julianastraat, Prins Bernhardstraat, Keunestraat, Limburgerstraat, Kerkstraat, Raadhuisplein (ontbinding).
 • Mheer: carnavalsoptocht georganiseerd door karnevalsvereniging de Sjravelerre van 13.11 tot 17.11 uur op de route: Dorpsstraat ter hoogte van het Kapelletje, Burgemeester Beckersweg, van Imstenraedlaan, Pastoor Gilissenstraat, Jonge Hagen, Duivenstraat richting St. Geertruid, Einde dorp draaien, dan weer Duivenstraat tot nabij Harmoniezaal (ontbinding).
 • Rijckholt/Gronsveld: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. de Sjnuffelere, van 13.00 tot 19.00 uur op de volgende route: Rijckholt via de Kasteelstraat, Hogeweg, Stationsstraat, Rijksweg, Kampweg, Mgr.Willigersstraat, Pius XII straat, Vroendalsweg, Mgr.Willigersstraat, Holegracht, Rijksweg, Kasteelstraat, de Bounamstraat, ‘t Greunsje, Rijksweg, Stationsstraat, (ontbinding).
 • Sint Geertruid: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. De Kleindererre vanaf 12.33 uur op de route: Julianaweg, Burgemeester Wolfsstraat, Nieuwe Hofstraat, Achter de Höfkens, Pastoor Huynenstraat, Burgemeester Wolfsstraat, Karreweg, De Laathof, De Uithof, Gen Eikske, Valkenburgerweg, Burgemeester Beckersstraat, Buitenend, Libekerstraat, Tiendstraat, Korenhof, Langsteeg, Herkenrade, Roskuil, Stèègske, Schoolstraat, Dorpstraat, Julianaweg (ontbinding).
 • Margraten: lichtstoet georganiseerd door C.V. de Rieste en C.V. de Nachdravers van 19.00 tot 20.30 uur op de route: Aan de Fremme, Scheuldersteeg, Holstraat, Sprinkstraat, Laathovenlaan, van Schaluynhofstraat, Scheuldersteeg, Eijkerstraat, Van Eynattenstraat, Bernhardlaan, Pres. Kennedystraat, Julianalaan, Clermontstraat, (ontbinding).

Dinsdag 28 februari 2017

 • Bemelen: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. de Berggeitte van 11.00 tot 18.00 uur, op de route: aan het Gasthuis, via Bemelerberg, Oude Akerstraat, Sint Laurentiusstraat, de Steeg, Sleutelweg, Schepenbank, Oude Akerstraat, Gemeenschapshuis, (ontbinding).
 • Eckelrade: lichtstoet georganiseerd door C.V. De Brakkelerre vanaf 19.11 uur op de route: Dorpsstraat (huisnummer 37), Eckelraderweg, Linderweg, Klompenstraat, Dorpsstraat (ontbinding).
 • Eijsden: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. De Druugsjliepers van 14.11 tot 17.00 over de navolgende route: Breusterstraat, Kennedylaan, Von Geussauplein, St. Martinusstraat, Emmastraat, Prins Hendrikstraat, Wilhelminastraat, Diepstraat, Kerkstraat, Raadhuisstraat, Breusterstraat (ontbinding).
 • Noorbeek: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. de Hèvers van 14.11 tot 16.11 uur op de route: Wesch, Burgemeester Nahonstraat, Kempestraat, Onderstraat, Pley, Dorpstraat, Bovenstraat, Brigidastraat, Rubdelstraat, Vroelenstraat, 12e Septemberlaan, Sint Maartensweg, Dorpstraat,  Pley (ontbinding).
 • Rijckholt: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. de Snjuffelère vanaf 13.30 uur op de route Rijckholt via de Kasteelstraat, Hogeweg, Stationsstraat, (ontbinding).
 • Scheulder: carnavalsoptocht georganiseerd door C.V. De Moelemaekersj van 14.11 tot 17.00 uur op de route: Scheuldersteeg 21 (opstellen), Scheulderdorpsstraat (ontbinding).

Gemeente Eijsden-Margraten, Gemeenteprins Jeffrey Ie en prinses Chantal wensen iedereen fijne carnavalsdagen toe.