Reinigen en inspecteren van de riolering

Van 12 september tot ongeveer 7 oktober worden in Bemelen, Gasthuis, Groot Welsden en Oost Maarland de rioolbuizen gecontroleerd en gereinigd.
Het controleren gebeurt met een rijdende camera door het riool. Het reinigen van de hoofdriolen gebeurt met een hogedruk-unit. Het vuil wordt met dezelfde wagen opgezogen en meegenomen.


Stank of borrelen van watersloten

Vanwege de hoge waterdruk kan het zijn u last krijgt van stank of het borrelen van watersloten. Afvalwater of luchtbellen kunnen opborrelen in wastafels, douche, bad of toilet. Er is een kleine kans dat het water uit het toilet omhoog spat. Wij adviseren om tijdens de uitvoering van de werkzaamheden het toilet af te dekken.

Wat te doen bij stankoverlast

Door het opborrelen van lucht kunnen watersloten/sifons van bijvoorbeeld wastafels droog komen te staan. Dit kan stankoverlast geven. U lost dit eenvoudig op door de kraan even open te zetten. Het waterslot/sifon vult zich dan weer en zal als stankafsluiter functioneren.

Direct betrokken bewoners krijgen 1 a 2 dagen voor aanvang een bericht in de brievenbus. De werkzaamheden de straat duren enkele uren. Het reinigingsmaterieel moet zo dicht mogelijk in de buurt van inspectieputten staan. Wij verzoeken u hier rekening mee te houden bij het parkeren van uw auto. Weggebruiker kunnen last hebben van de vrachtwagen omdat deze tijdelijk de weg blokkeert. Soms kan dat ook uw oprit zijn.

Inspectie rioolbuizen

Na het reinigen van de rioolbuizen volgt nogmaals een inspectie om de kwaliteit vast te kunnen stellen. En worden digitale opnames gemaakt om herstel- of verbeteringsmaatregelen te bepalen.

​