Wegens een technische storing is gemeente Eijsden-Margraten momenteel gesloten. Ook is het helaas niet mogelijk reisdocumenten en rijbewijzen af te halen. Excuses voor het ongemak.

Renovatie kern Terhorst

De gemeente Eijsden-Margraten is in samenwerking met adviesbureau RAInfra uit Sittard gestart met de voorbereidingen van de renovatie van de kern Terhorst. De aanleiding voor deze renovatie is de onderhoudstoestand van de wegen in Terhorst, mede veroorzaakt door het vervangen van de waterleiding in 2019.

Projectgebied
Hieronder ziet u een kaart van het projectgebied. Het gebied waarin de bovenbouw (asfalt / bestrating) vernieuwd wordt is geel omkadert.

Gezien een fysieke bijeenkomst volgens de RIVM richtlijnen niet mogelijk is, hebben we een presentatie gemaakt.  Bekijk deze presentatie hier. (PDF, 2.2 MB)

(Schets)ontwerp

Definitief ontwerp

Tekening 1 (PDF, 1.1 MB)

Tekening 2 (PDF, 476.9 kB)

 

Verslag informatiebijeenkomst 28 juli 2021

Het verslag kunt u lezen via deze link. (PDF, 476.6 kB)

Planning

De globale uitvoeringsplanning ziet er als volg uit:

  • Fase 1  - vanaf 6 september t/m 1 oktober
  • Fase 2A - vanaf 20 september t/m 15 oktober
  • Fase 2B - vanaf 1 oktober t/m 22 oktober
  • Fase 2C - vanaf 11 oktober t/m 29 oktober
  • Fase 2D - vanaf 18 oktober t/m 12 november
  • Fase 3  - vanaf 1 november t/m 26 november

Via deze link (PDF, 420.2 kB) kunt u de globale planning raadplegen.


Via deze link (PDF, 1.0 MB) kunt u de faseringstekening raadplegen.
 

Bereikbaarheid

We zijn ons bewust van de beperkte bereikbaarheid van Terhorst bij uitvoering van de werkzaamheden, zeker omdat er maar één verharde toegangsweg is. Daarom zullen we alvorens we starten met de werkzaamheden de volgende semi-verharde wegen opknappen:
• Hondstraat, weg vanaf Terhorst 21 naar Terlinden;
• Weg op het Fort, weg van Terhorst 1A richting de Grotestraat.
Tevens zullen we de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren. Zo kunnen we de bereikbaarheid van Terhorst, ook voor o.a. hulpdiensten, garanderen.

Meer weten?

Door middel van de BESIX Infra Omgevingsapp houden wij u op de hoogte over de planning en de voortgang van de werkzaamheden. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen onder de knop “Contact”. Zet in de app de ‘meldingen aan’ zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. De app is gratis te downloaden in de Play- en Appstore. Zoek hiervoor op: BESIX Infra.

Mocht u tijdens de uitvoering toch graag telefonisch iemand spreken, dan kunt u tijdens kantooruren (08:00-17:00) contact opnemen met: Imelda Hendrix, omgevingsmanager BESIX Infra Nederland via telefoon: 047 577 7800.

Wilt u meer informatie of wilt u reageren op het schetsontwerp? Neem dan contact op met de gemeentelijk projectleider de heer Knooren. Algemene contactgegevens: Telefoonnummer: 043 458 8488 of e-mailadres: info@eijsden-margraten.nl.