Mantelzorgcompliment

Mantelzorger bedanken? Vraag het Mantelzorgcompliment aan!

Kent u een mantelzorger die u in het zonnetje wilt zetten? Meld hem of haar dan tussen 1 september en 1 december 2021 aan voor het Mantelzorgcompliment. U ontvangt dan een geldbedrag van de gemeente. Hiermee kunt u uw mantelzorger bedanken!
 

Wie is in dit geval mantelzorger?
Een vrijwilliger die langer dan 6 maanden (of bij terminale zorg) meer dan 8 uur per week iemand die zorg nodig heeft helpt.

Wie kan het Mantelzorgcompliment aanvragen voor zijn/haar mantelzorger?
Inwoners die langer dan 6 maanden aangewezen zijn op zorg en daarbij 8 uur per week of meer, een beroep doen op de mantelzorger(s).

Wat houdt het Mantelzorgcompliment in?
Dit is een geldbedrag dat de zorgvrager kan aanvragen om zijn/haar mantelzorger te bedanken voor hun inzet. De hoogte van het geldbedrag is afhankelijk van het aantal aanvragen en wordt na de sluitingsdatum van de aanmeldingen vastgesteld en bekendgemaakt.

Let op!
De zorgvrager, of bij een kind de wettelijk vertegenwoordiger, kan het Mantelzorgcompliment aanvragen. Elk jaar kunt u van 1 september tot 1 december de aanvraag indienen. U kunt het aanvraagformulier tijdens de aanvraagperiode downloaden via deze website of bestellen via 043 458 8488, u krijgt dan het aanvraagformulier thuis gestuurd.

Lees hier meer over de voorwaarden en het indienen van de aanvraag