Project Zorgeloos Zonnepanelen

De grootste uitdaging die voor ons ligt, is onze gemeente klaar maken voor de toekomst.
Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat we minder afhankelijk worden van fossiele hulpbronnen? Hoe houden we de energierekening betaalbaar? Door nu zorgvuldig om te gaan met onze natuur kunt u kosten besparen en ervoor zorgen dat ook toekomstige generaties hier prettig kunnen wonen, leven en ondernemen.

Zonnepanelen op uw dak

Door zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfspand te plaatsen kunt u op eenvoudige wijze zelf energie opwekken. U maakt minder energiekosten én levert een positieve bijdrage aan het milieu. Een win-win situatie dus.

Veel mensen zien echter op tegen de hoge investeringskosten en de hoeveelheid regelwerk. Als gemeente steken we de komende maanden een helpende hand uit door eigenaren van panden, ondernemers, scholen en verenigingen die een kleinverbruikersaansluiting hebben van max. (3 x 80A), te helpen met de aanschaf van zonnepanelen. Het project dat we hiervoor starten draagt de naam ‘Zorgeloos Zonnepanelen’.

Ons aanbod?

Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een rente van slechts 1% bij de gemeente een lening af te sluiten. Volta Limburg regelt vervolgens de rest. Zij onderzoeken wat er mogelijk is op uw dak, plaatsen de panelen en dragen 15 jaar lang zorg voor het onderhoud. En u? U ziet uw energiekosten omlaag gaan, ziet de waarde van uw woning of pand omhoog gaan én u kunt met trots uitdragen dat u een belangrijke bijdrage levert aan de verduurzaming van deze gemeente.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (tijdelijk gesloten)

Receptie KCC Margraten