Keurmerk Veilig Ondernemen

Vrijdag 6 oktober 2017


Vanaf 2009 werken de drie ondernemersvereniging van de bedrijventerreinen (Gronsveld, Eijsden en Margraten), gemeente Eijsden-Margraten, politie en brandweer in de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen samen om criminaliteit en brandgevaar op de bedrijventerreinen te verbeteren en het niveau van beheer en onderhoud kwalitatief goed te houden.

Hercertificering

Om de drie jaar wordt de balans van het samenwerkingsverband en de uitgevoerde maatregelen opgemaakt, ook wel hercertificering genoemd. Dit najaar gaat deze hercertificering plaatsvinden voor alle drie de bedrijventerreinen. Een onderdeel hiervan is een enquête die wordt verstuurd naar alle ondernemers.

Keurmerk

De werkgroep Veilig Ondernemen werkt volgens de methodiek van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Ondernemers krijgen het  Keurmerk als ze samen met gemeente, politie en andere relevante partijen maatregelen hebben getroffen om de veiligheid op hun bedrijventerrein of in op een hoger plan te brengen.

Bij het Keurmerk Veilig Ondernemen gaat het onder meer om maatregelen tegen brand en criminaliteit, zoals inbraak, diefstal, vandalisme en overvallen. Ondernemers worden gestimuleerd om na te denken over deze thema’s en aangemoedigd om actie te ondernemen. Draagvlak en een actieve houding vanuit ondernemers is hierbij van groot belang.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag geopend tot 12:00
  • Morgen: 09:00 - 12:00

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten