Ook Eijsden-Margraten hangt voor al haar burgers, van welke geaardheid dan ook, de vlag uit op deze Coming-Out dag

Woensdag 11 oktober 2017

De gemeente Eijsden-Margraten is één van de 45 regenbooggemeenten in Nederland die met Coming Out Day  de regenboogvlag hijsen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBT inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 09:00 - 12:00

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten