Vrijwillige palliatieve, terminale zorg is zo waardevol

Woensdag 1 november 2017

mantelzorg

Hadden wij het maar eerder aangevraagd…

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en die zich in de laatste maanden van hun leven bevinden. In deze fase bieden de betrokken en bekwame zorgvrijwilligers van Steunpunt Mantelzorg Zuid steun. Ze brengen rust en concrete hulp, aanvullend op de zorg die mantelzorgers zelf geven.

Onze vrijwilligers kunnen, afhankelijk van de zieke en zijn naasten: waken bij de patiënt, hulp geven bij lichte lichamelijke verzorging, emotionele steun verlenen en de partner of andere naaste verzorgers bijstaan. Zo krijgen zij de gelegenheid even tot rust te komen. Vrijwilligers verrichten geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken.

Nóg meer vreemden?
Uit de praktijk blijkt dat mensen drempelvrees hebben om vrijwilligers in te schakelen. Maar op het moment dat mensen dit doen, is de reactie meestal “Hadden we het maar eerder gedaan”. Ook uit onderzoek blijkt dat familie en vrienden de vrijwilligers liever eerder hadden ingeschakeld.

Een vrijwilliger aanvragen
U kunt zelf (vrijblijvend) contact opnemen met het steunpunt, een verwijzing van een huisarts of andere zorgverlener is niet nodig. U kunt onze coördinatoren bereiken via telefoon (043 321 5046) of stel u vragen per e-mail info@mantelzorgzuid.nl.
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten