Vouchers kleinschalig cultureel erfgoed en archeologie

Donderdag 2 november 2017

- Vouchers DSC_0010 (2)

Op 19 oktober reikte wethouder Armand Opreij een cheque ter waarde van € 750,- uit aan Dora Ankersmit-Booij, eigenares van Hoeve Hemersbach te Eckelrade, dit jaar centrale gastlocatie van de Open Monumentendag. Tijdens deze dag werden exemplaren verkocht van het boekje ‘Mijn leven op Hoeve Hemersbach’, geschreven door Evelien Breukers. De opbrengst van de boekjes, aangevuld met een bijdrage van de gemeente, komt ten goede aan de restauratie van de kapel van de hoeve.

vouchers binnenzijde kapel hemersbach

De 18e eeuwse kapel van de hoeve, direct gelegen aan de doorgaande weg in Eckelrade, is voor de meesten een vertrouwd beeld. Wethouder Opreij: “En dat willen we ook zo houden. Maar dat gaat niet vanzelf, we dragen graag een steentje bij aan de instandhouding van het cultureel erfgoed zodat de generatie na ons er ook nog van kan genieten.”

Drie vouchers voor de in het oog springende projecten

Onlangs werd door de gemeente het Ursulinenkerkhof bij het gelijknamige klooster in Eijsden opgeknapt. Wethouder Opreij: “Om meer inwoners van de gemeente te bewegen om kleinschalig cultureel erfgoed op te knappen en zichtbaar te maken voor iedereen, stellen we drie vouchers ter beschikking voor de meest in het oog springende projecten. ”De vouchers van € 1.000,-, € 1.500,- en € 2.000,- zijn bedoeld voor projecten rondom de instandhouding van kleine cultuurhistorische relicten zoals kruisen, hekken, putten en ander waardevol klein erfgoed. Hiermee wil de gemeente bijdragen aan onderhoud of herstel van klein, niet-monumentaal erfgoed. Ook projecten voor het zichtbaar of beleefbaar maken van archeologische plekken komen in aanmerking voor de vouchers.

De overige voorwaarden die verbonden zijn aan de vouchers vind je hier

Projecten voor deze regeling moeten vóór 1 december 2017 zijn ingediend.
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 09:00 - 12:00

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten