Onderhoud rioleringen 2017

Vrijdag 3 november 2017


De gemeente is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het rioleringssysteem binnen de gemeente. De gemeente Eijsden-Margraten heeft een rioleringssysteem met een totale lengte van 257 km.

Een goed functionerend rioleringssysteem zorgt voor het afvoeren van afvalwater en regenwater en is een primaire voorwaarde voor een hygiënische en gezonde leefomgeving. Om dit goed te onderhouden en om de grootschalige investeringen die gemoeid zijn met het aanleggen van rioleringen te beschermen, worden de rioleringen regelmatig geïnspecteerd. In eerste instantie wordt de toestand van de riolen in kaart gebracht. Uit het beheersprogramma volgt ieder jaar een overzicht van de rioolstrengen (rioolleiding tussen twee rioolputten) die dat jaar geïnspecteerd moeten worden op basis van een tussenperiode van tien jaar.

- Onderhoud riolering 2017

Programma 2017

Op de overzichtstekening zijn de straten opgenomen die dit jaar gereinigd en geïnspecteerd gaan worden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Van der Valk + De Groot.


Planning

De werkzaamheden starten op maandag 30 oktober en zullen naar verwachting vijf weken duren. De aanwonenden worden door zowel de gemeente als ook door de aannemer middels een bewonersbrief geïnformeerd over het tijdstip van uitvoering. Indien noodzakelijk wordt het verkeer door inzet van verkeersregelaars veilig langs de werkzaamheden geleid.


Informatie

Wilt u meer informatie over het onderhoud van rioleringen binnen de gemeente, dan kunt u contact opnemen met dhr. Louis Vankan, medewerker Openbare Ruimte gemeente Eijsden-Margraten, bereikbaar via telefoonnummer: 06 1100 6644.
Voor meer specifiekere informatie met betrekking tot uitvoering en planning kunt u contact opnemen met dhr. Frans de Smit, projectleider namens Van der Valk + De Groot, via telefoonnummer 06 5258 8041.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 09:00 - 12:00

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten