Militaire oefeningen november 2017

Maandag 6 november 2017

Van 12 t/m 15 november 2017 vindt een militaire oefening plaats in het kader van Grens Verleggende Activiteiten voor militair personeel in opleiding van de Koninklijke Luchtmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen verblijven op Militair Oefenterrein de Dellen, maar ook in grotten en op een camping. Verder gaan ze gedurende deze periode diverse activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld verplaatsingen te voet en/of met de fiets richting Sint Geertruid, Schin op Geul en Simpelveld, een klimprogramma doen in de Curfsgroeve en een programma in de grotten te Berg en Terblijt. Afspraken met- en toestemming van de diverse eigenaren en/of beheerders zijn gemaakt door de eenheid zelf.

De verplaatsingen gaan over bestaande (vaar) wegen en paden. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie buiten Militair Oefenterrein. Aan deze oefening nemen honderdtwintig personen deel en wordt ondersteund door acht militaire wielvoertuigen.

Van 20 t/m 24 november 2017 wordt een oefening gehouden in het kader van training Infanteristen van de Koninklijke Landmacht. In de praktijk houdt dit in dat men verblijft op militair oefenterrein De Dellen in Meerssen en van daaruit op gegeven momenten gaan verplaatsen, te voet en op de fiets, in deze gemeente. Tevens gaat men een klimprogramma volgen in de Curfsgroeve nabij Geulhem.

Men gaat zich verplaatsen over bestaande wegen en paden en het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oe-fen)munitie. Aan deze oefening nemen tachtig personen deel en wordt ondersteund door vijf militaire wiel voertuigen.

Van 22 t/m 23 november 2017 is er een oefening in het kader van een eindoefening voor militairen van de Luchtmobiele Brigade. In de praktijk komt het er op neer dat men onder andere een klimprogramma gaat doen in de Curfsgroeve, de rivier de Geul gaat oversteken op een locatie tussen Geulhem en Valkenburg en diverse verplaatsingen te voet gaan doen in deze gemeente. Als laatste wordt men opgepikt met een helikopter op het land van de heer Van Loo, Berg en Terblijt. De eenheid heeft zelf gecoördineerd met alle eigenaren en toestemming verkregen voor het doen van de diverse acties op hun terrein. Men verblijft op het Militair Oefenterrein De Dellen in Meerssen. Verplaatsingen vinden plaats over bestaande wegen en paden. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.
Aan deze oefening nemen vierentwitntig personen deel en wordt ondersteunt door zes militaire wielvoertuigen.
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 09:00 - 12:00

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten