Project Zorgeloos Zonnepanelen geslaagd

Vrijdag 10 november 2017


In het voorjaar van 2016 startte de gemeente met het project Zorgeloos Zonnepanelen Eijsden-Margraten. Een project waarbij het de burgers mogelijk wordt gemaakt zonder investeren, eigenaar van zijn/haar eigen zonnepanelen te worden en hierbij een bijdrage te leveren aan de vergroening van de regio. En daarnaast vanaf dag één te besparen op je eigen elektriciteitskosten. De gemeente vond in Volta Limburg de partner om dit project te realiseren. Inmiddels anderhalf jaar later zijn er via dit project ruim 4600 zonnepanelen op particuliere woningen geplaatst. Een oppervlak groter dan de grasmat van menig voetbalstadion!

Het doel van dit project is om de CO2 (kooldioxide) van de openbare verlichting binnen de gemeente te compenseren door het aanbrengen van zonnepanelen. Nu het project dit najaar aan het eind van zijn looptijd komt, is het een mooi moment om de impact van dit project te bekijken. Met de geïnstalleerde zonnepanelen van het project is er momenteel per jaar 563.000 kg CO2 minder uitstoot binnen de gemeente!

We zien dat de gemeente Eijsden-Margraten door haar voortrekkersrol, flinke stappen heeft gezet in het milieuvriendelijker wonen. Wat op haar beurt ook weer andere gemeenten inspireerde hetzelfde te doen.

Wilt u ook verduurzamen en gelijktijdig besparen op uw energierekening? 
Meld u dan nog snel aan nu het project nog loopt. Dit kan door middel van het invullen van de online Dakcheck.

- zorgeloos zonnepanelen

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 09:00 - 12:00

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten