L1 Samen voor de Voedselbank! Wat doe jij?

Vrijdag 24 november 2017

l1


De Limburgse regionale omroep L1 gaat zo veel mogelijk lang houdbare producten inzamelen voor de Limburgse voedselbanken. Alle Limburgers worden opgeroepen mee te doen; vanaf 11 november kun je jouw actie aanmelden via L1.nl/Voedselbank.  

De actie L1 Samen voor de Voedselbank sprak afgelopen jaar bij heel veel Limburgers tot de verbeelding. Het helpen van mensen in onze eigen provincie, en daarmee ook in eigen stad of dorp, voelt niet als ver-van-mijn-bed-show. Veel provinciegenoten zijn helaas nog steeds aangewezen op de steun van één van de zes voedselbanken die Limburg rijk is. Het inzamelen van etenswaren blijkt voor veel mensen een tastbaar gebaar.

Van maandag 11 t/m donderdag 21 december 2017 staan L1 Radio, L1 TV en de online kanalen in het teken van de Voedselbank. 

L1 is blij met het grote aantal inzamelpunten; de Limburgse vestigingen van Albert Heijn en Jan Linders zijn inzamelpunt, evenals de filialen van SNS Bank in onze provincie. Doneren kan ook via het online kopen van voedselpakketten. Dat kan via L1.nl/Voedselbank.

Hoe kun jij helpen?
Bijdragen aan de actie kan al eenvoudig door het doneren van producten van het boodschappenlijstje. L1 zoekt echter ook mensen die alleen, met hun straat, buurt, sportclub of collega’s op een grotere manier iets willen betekenen voor een ander. Dit kan door het opzetten van een actie en zoveel mogelijk voedselpakketten aan de hand van het boodschappenlijstje in te zamelen. De keuze voor het op een bepaalde manier opzetten van de actie is vrij.

Hoe leuk zou het zijn als jij met jouw buurt kunt zorgen voor blije gezichten en échte hulp voor mensen uit jouw buurt die nu leven onder de algemene armoedegrens en daardoor afhankelijk zijn van de voedselbank? Steek daarom de handen uit de mouwen en doe mee! De actie kan opgegeven worden via L1.nl/Voedselbank.
Misschien dat je met deze actie ook nog regionale bekendheid krijgt, want de leukste acties worden opgepikt door  radio-, tv- of online-redactie.

Heb je een uniek idee, initiatief of andere vraag met betrekking tot de actie ‘Samen voor de Voedselbank’? Stuur dan een mail naar voedselbank@L1.nl

L1 TV is te ontvangen via kabel, webtv op L1.nl,  Ziggo Digitaal kanaal 30, UPC kanaal 713, Interactieve TV KPN kanaal 508, CanalDigitaal (Familie-pakket), DVB-T en Digitenne.

L1 Radio is te ontvangen via FM 95.3 en FM 100.3, webradio op L1.nl, DAB+ 7A, Interactieve TV KPN kanaal 891, digitaal Ziggo kanaal 797, DVB-T en Digitenne kanaal 117. 

Huub stapel amassadeur L1 samen voord e Voedselbank016
Huub Stapel – Ambassadeur L1 Samen voor de Voedselbank
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 09:00 - 12:00

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten