Gezinnen gezocht voor Buurtgezinnen.nl

Dinsdag 12 december 2017

Sinds kort kunnen gezinnen in de gemeente Eijsden-Margraten en Maastricht die overbelast zijn, een beroep doen op buurtgezinnen.nl. Katrien Jozephs van Stichting Trajekt treedt in de gemeente Eijsden-Margraten en Maastricht op als coördinator voor buurtgezinnen.nl.

logo-Buurtgezinnen-r-700px-voor-web

Hoe werkt het?

Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen). Steunouders zijn ervaren ouders, die graag een ander helpen. Zij gaan het vraaggezin ontlasten door te ondersteunen bij de opvoeding. Die ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een weekend, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden. Maar ook een vaste dag in de week naar school of het kinderdagverblijf brengen, meegaan naar ouderavonden, helpen bij het vieren van de verjaardag of meedenken over de schoolkeuze.

Gezinnen die wel wat steun kunnen gebruiken bij het opvoeden van hun kinderen (vraaggezinnen) of gezinnen die graag ondersteuning willen bieden (steungezinnen) kunnen zich aanmelden via www.buurtgezinnen.nl.

Momenteel is er vooral behoefte aan steungezinnen!

Meer informatie? Neem dan contact op met Katrien Jozephs via katrien.jozephs@trajekt.nl.

buurtgezinnen 1

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Maandag: 9.00 - 17.00 uur
  • Meer contactgegevens