EuregioBizz Grenzeloos Ondernemen

Donderdag 8 februari 2018

De Gemeente Eijsden-Margraten heeft een strategische positie als het gaat om euregionale samenwerking. Vandaar dat in het gemeentelijk beleid en de activiteiten die daar uit voortvloeien veel euregionale aspecten zijn terug te vinden. Door de centrale ligging in de Euregio kan Eijsden-Margraten en Zuid-Limburg krachtig worden geprofileerd als aantrekkelijke verblijfsregio en springplank naar de Euregio.

Naar aanleiding van de grenzeloze ondernemersbijeenkomst van 5 april 2017 is er een kopgroep van 5 ondernemers samengesteld. Met deze kopgroep werden de wensen en behoeften binnen dit thema in kaart gebracht.

Om de ondernemers te informeren, enthousiasmeren en verbinden, is een tweetalig (Nederlands-Frans) magazine samengesteld. De drukwerkversie werd gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Nederlands-Waalse Business Club (NWBC) op donderdag 25 januari in Luik. Zie de film van de presentatie: http://euregiobizz.tv/nl/film/nwbc-euregiobizz. Aansluitend zijn de magazines onder de ondernemers van onze gemeente verspreid.


In het magazine geven wethouder Gerry Jacobs, Raymond Knops Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Alexandre Hell (Basse-Meuse Développement) en Jurgen Moors (voorzitter Nederlands-Waalse Business Club) hun visie op grenzeloos ondernemen. Aangevuld met ondernemers verhalen en inspiratie over dit thema. Het Euregionale magazine bestaat uit twee varianten, online en drukwerk. Eijsden-Margraten is samen met EuregioBizz initiatiefnemer van dit magazine. In het eerste nummer van dit magazine staat grenzeloos ondernemen vanuit en met ondernemers in de gemeente Eijsden-Margraten dan ook centraal.

Heeft u het magazine EuregioBizz Grenzeloos Ondernemen Eijsden-Margraten (nog) niet ontvangen? Via deze link kunt u de online versie bekijken. http://magazine.euregiobizz.tv/2-nederlands.


EuregioBizz.nl / .be / .de
Het doel van EuregioBizz, is het creëren van een Euregionaal platform voor ondernemers, waarmee zij zich beter kunnen profileren en samenwerking over de grens kunnen realiseren. Een economische versterking met de focus op informeren en inspireren en de stap over de grens te maken. Veel ondernemers in Zuid-Limburg zijn nationaal georiënteerd, terwijl grensoverschrijdend een gigantische markt beschikbaar is. Via het platform kan ondersteuning geboden worden om juist die markt - over en weer- te ontsluiten.
http://www.euregiobizz.nl/

Nederlands-Waalse Business Club
De Nederlands-Waalse Business Club is het zakelijke platform voor Nederlandse en Waalse bedrijven met internationale ambitie. De club stelt zich als doel om een brug te slaan tussen Nederland en Wallonië, de wederzijdse handelsbetrekkingen te versterken, en organiseert daarom haar bijeenkomsten afwisselend in de regio’s Zuid-Limburg en Luik.

Zie daarnaast het programma van Nederlands-Waalse Business Club voor 2018: http://www.nwbc.nl/activiteitenplan.  Als bijlage het blanco inschrijfformulier, mocht u interesse hebben.


Wij willen graag verbreden en verbinden, grenzen en kansen opzoeken maar ook samenwerken, elkaar wat gunnen. We zullen u tijdens de ondernemersavond op woensdag 16 mei 2018 in het Huis van de Burger (Amerikaplein1, Margraten) verder informeren over ons Euregionaal programma 2018. U kunt zich alvast aanmelden voor deze ondernemersavond via info.ez@eijsden-margraten.nl.

Graag tot ziens,

Gerry Jacobs, wethouder van o.a. Economische zaken, Recreatie en Toerisme gemeente Eijsden-Margraten.

magazine online

Inschrijfformulier Nederlands-Waalse Business Club  (PDF, 37.3 kB)

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten