Morgen Sleuteloverdracht Eèsjde-Mergraote

Vrijdag 9 februari 2018

Prinsenpaar E-M (kopie 1)

Foto: Sluysmans Fotografie
Gemeenteprins Marc Ie en prinses Silvie van CV De Sjravelerre Mhaer


Morgenmiddag, 10 februari, overhandigt burgemeester Dieudonné Akkermans in aanwezigheid van de wethouders, secretaris, raadsleden en leden van de CV-verenigingen, symbolisch de Gemeentesleutel van Eèsjde-Mergraote voor de duur van drie dagen aan Gemeenteprins Marc Ie en Prinses Silvie van CV De Sjravelerre va Mhaer.

carnavalssleutel

't Gouwe Äppelke

Tijdens de sleuteloverdracht wordt ook de onderscheiding 'De Grootorde van 't Gouwe Äppelke’ uitgereikt. ’t Gouwe Äppelke is bedoeld om een inwoner te eren, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het carnaval in zijn woonplaats en carnaval in het algemeen. De voordracht wordt gedaan door de carnavalsvereniging van de aftredende gemeenteprins. We houden je op de hoogte wie de onderscheiding in ontvangt heeft genomen.

Gouwe Appelke

We wensen onze carnavalsverenigingen, de hooglustigheden van Prinsen en Prinsessen en alle carnavalsvierders in onze gemeente alvast:

  • een mooie optocht met een beetje meer aangenaam weer;
  • veel sjpas, plezeer en gezelligheid tijdens onze Limburgse traditie Carnaval;
  • vanaf as-woensdag en de daarop volgende dagen oftewel een heel leven lang, mooie carnavalsherinneringen waar je steeds op terugblikken kan!

Eesjde-Mergraote
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten