BsGW verstuurt belastingaanslagen 2018

Maandag 19 februari 2018

Burgers en bedrijven die bij MijnOverheid zijn aangemeld ontvangen woensdag 21 februari de digitale aanslag gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen 2018. Vanaf dinsdag 27 februari worden de aanslagen per post bezorgd. Er worden in totaal ongeveer 540.000 aanslagen bezorgd in de gemeenten die bij de belastingsamenwerking BsGW in Limburg zijn aangesloten.


E-mailbericht van MijnOverheid
Ruim 206.000 burgers en bedrijven ontvangen de aanslag digitaal omdat zij zijn aangemeld bij MijnOverheid. Zij ontvangen géén papieren aanslagbiljet maar een bericht in hun e-mailbox (als een e-mailadres is geregistreerd). Voorkom problemen en vergeet dus niet berichten in uw berichtenbox van MijnOverheid tijdig te lezen. Controleer of het e-mailadres dat de overheid gebruikt om u te e-mailen juist is. Log daar voor in bij https://mijn.overheid.nl/.

Vragen over de WOZ-waarde? Bel dan eerst met BsGW
Als u vragen heeft over uw WOZ-waarde of twijfelt of de WOZ-waarde op uw aanslagbiljet correct is, dan is het belangrijk om eerst met BsGW te bellen of een bericht te sturen via uw persoonlijke pagina op bsgw.nl. Gedurende de eerste weken nadat u de aanslag heeft ontvangen, zit een team van taxateurs klaar om u te helpen. Zij kunnen vaak onmiddellijk antwoord geven en zaken direct oplossen, zodat u geen schriftelijk bezwaar meer hoeft in te dienen.

Bereikbaarheid
Op de dagen dat de aanslagen worden bezorgd kan het druk zijn aan de telefoon. Komt u in de drukte van de telefoonlijn terecht? Bel dan op een ander tijdstip met BsGW. Normaal gesproken is het enkele dagen nadat de aanslagen zijn bezorgd een stuk rustiger.
Maar nog gemakkelijker is het om te reageren via de website www.bsgw.nl . Via de Persoonlijke pagina kunt u vragen stellen, kwijtschelding aanvragen, een machtiging afgeven en bezwaarschriften indienen en andere zaken regelen. Ook het taxatieverslag is hier te bekijken en te downloaden.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten