Fruit verbindt

Dinsdag 27 maart 2018

De Zuid-Limburgse fruittelers van de coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten zijn vanaf komend seizoen partner van ‘Fortuna Verbindt’, de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemende (MVO) tak van Fortuna Sittard. In dit kader ontvangen alle kinderen die Fortuna Sittard bezoeken gratis fruit afkomstig uit Zuid-Limburgse boomgaarden.

Fortuna Sittard draagt de maatschappij een warm hart toe. Met haar MVO-beleid wil de club een bindende factor vormen in de samenleving. Eén van de aspecten waar ze zich op richt is om mensen te stimuleren naar een gezonde en actievere leefstijl. In dit kader neemt Fortuna Sittard actief deel aan het landelijke initiatief JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht), een aanpak om jongeren bewust te maken van gezonde voeding en het maken van de juiste keuzes hierin. Terugdringen van overgewicht is hierbij het einddoel. Een van de JOGG-onderdelen vormt de ‘Gezondheidstour Fortuna Sittard’. In dit kader bezoeken en ontvangen Fortuna Sittard basisscholen uit Zuid- en Midden-Limburg.

De gezamenlijke Zuid-Limburgse fruittelers hebben besloten hierin te participeren door in het seizoen 2018-2019 de kinderen die bij Fortuna op bezoek komen van gratis fruit (appels en peren) uit Limburgse boomgaarden te voorzien.
Initiatiefnemer is fruitteler Wim Notermans uit Hoogcruts-Noorbeek: “Fruit is heel gezond. Het is een welkome snack voor kinderen. Om het JOGG initiatief bij Fortuna Sittard te concretiseren hebben we besloten om komend seizoen alle kinderen van fruit uit onze eigen Limburgse plantages te voorzien. Kinderen leren zo om gezond en regionaal te eten. De kalkrijke gronden, het warme klimaat en de goede zorg van onze fruittelers maken, dat in ons Mergelland het mooiste en lekkerste fruit groeit.” De gemeente Eijsden-Margraten juicht het initiatief van de fruittelers toe.
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten