Word vrijwilliger!

Donderdag 19 april 2018

Vrijwillige palliatieve, terminale zorg is zo waardevol

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen die zich in de laatste maanden van hun leven bevinden. In deze fase bied je als zorgvrijwilliger van Steunpunt Mantelzorg Zuid steun. Je brengt rust en concrete hulp, aanvullend op de zorg die mantelzorgers zelf geven.

Als vrijwilliger kun je, afhankelijk van de wensen van de zieke en zijn naasten: ‘er zijn’ voor de patiënt, hulp geven bij lichte lichamelijke verzorging, emotionele steun verlenen en de partner of andere naaste verzorgers bijstaan. Zo krijgen zij de gelegenheid even tot rust te komen. Je verricht als vrijwilliger geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken.

Uit de praktijk blijkt dat mensen drempelvrees hebben om vrijwilligers in te schakelen. Maar op het moment dat mensen dit doen, is de reactie meestal “Hadden we het maar eerder gedaan”.

Meer informatie en vrijblijvend kennismakingsgesprek
Ben je geïnteresseerd in dit waardevol vrijwilligerswerk bij het steunpunt. Neem dan (vrijblijvend) contact op met een van de vrijwilligerscoördinatoren per telefoon 043 321 5046 of per e-mail info@mantelzorgzuid.nl. Meer informatie over onze organisatie vind je op www.mantelzorgzuid.nl
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten