Storytelling Magazine over het Heuvelland

Dinsdag 8 mei 2018

Unieke samenwerking Heuvelland gemeenten krijgt gezicht 

Het Heuvelland Magazine is het eerste tastbare product dat door de lijn 50 gemeenten – Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals – in samenwerking met VVV Zuid-Limburg is ontwikkeld.

Lijn-50-Samenwerking
De gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals  hebben elkaar gevonden in de Lijn-50-samenwerking, vernoemd naar de voormalige buslijn 50 (nu: lijn 350) die de gemeenten verbindt. Alle drie hechten ze waarde aan hun kleinschaligheid. Tegelijkertijd zien ze voldoende identieke opgaven om samen op te pakken. Het buitengebied stopt tenslotte niet bij een gemeentegrens. Met het Heuvelland Magazine krijgt de Lijn-50-samenwerking voor het eerst een concreet product.
Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg benadrukt ‘het is een bijzondere samenwerking waarin deze gemeenten hun krachten hebben gebundeld met als resultaat een prachtig product – niet alleen voor de gast maar ook de inwoner’.


Storytelling magazine over het Heuvelland
Met dit storytelling magazine willen de gemeenten voor het eerst het Heuvelland als totaalproduct richting gasten en inwoners op de kaart zetten. Geheel inspelend op de beleving van gasten, is de informatie over de streek in verhaalvorm gegoten. Het magazine speelt op deze wijze bijvoorbeeld in op het landschap in de diverse jaargetijden, de cultuur, tradities en het bourgondische leven in het gebied. Dat wat het Heuvelland zo bijzonder maakt, wordt benadrukt. Verschillende unieke historische plekken, erfgoederen en producenten van de streek komen op een verhalende manier aan bod. De verborgen parels van het gebied worden benoemd en gasten worden verleid om het Heuvelland en de bijbehorende verhalen zelf te ontdekken.

Het Heuvelland magazine is gratis verkrijgbaar bij de VVV Limburg winkels in de regio en het Huis van de Burger, Amerikaplein1, Margraten. Tevens wordt het magazine verspreid naar toeristische ondernemers in de regio.

JT Presentatie Heuvelland Magazine 4267-def

Foto: Johannes Timmermans
V.l.n.r: wethouder Jean-Paul Kompier gemeente Vaals, wethouder Gerry Jacobs gemeente Eijsden-Margraten, burgemeester Nicole Ramaekers gemeente Gulpen-Wittem, Anya Niewierra directeur van VVV Zuid-Limburg  bij Restaurant Buitenlust.

logo's gemeenten en vvv

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Deze ochtend: 9.00 - 12.00 uur
  • Vanmiddag: 17.00 - 19.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten