Isoleren en besparen

Maandag 14 mei 2018

Drie van de vier woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Dat is een gemiste kans voor comfortabel wonen, een lagere energierekening en het klimaat. Wat kunt u doen om de isolatie van uw huis te verbeteren?

Hoeveel u in uw huis kunt besparen hangt sterk af van hoe goed uw woning nu geïsoleerd is en hoe zuinig u uw huis verwarmt. Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt € 1.600,- per jaar!

Woningisolatie is een van de grootste klappers om uw milieubelasting te verminderen. Lees daarover meer op www.milieucentraal.nl en zoek naar klimaatklappers.

Tips woning isoleren

  • Investeren in woningisolatie loont. Spouwmuurisolatie geeft hetzelfde rendement als een spaarrekening met 10 % rente. Ook andere soorten isolatie hebben een goed rendement: Dakisolatie (7%), Vloerisolatie (7%) en Dubbel glas (5%).
  • De eerste stap is: uitzoeken wat u nog kunt verbeteren aan de isolatie van uw woning. Een handige website hiervoor is Verbeter uw huis. U kunt ook een energieadviseur inschakelen.
  • Gaat u aan de slag, doe het dan meteen goed: ga voor een hoge isolatiewaarde. Daarmee bespaart u meer energie, terwijl de extra kosten meevallen. Maak u niet te druk over het soort materiaal: de verschillen in milieu-impact zijn klein. Bij milieu centraal leest u meer.  
  • Denk naast isolatie ook aan ventilatie: onmisbaar voor uw gezondheid. Plaats bijvoorbeeld ventilatieroosters als je enkel of dubbel glas vervangt door HR++ glas of triple glas.
  • Wilt u uw huis energieneutraal maken? Kies dan overal voor een zeer hoge isolatiewaarde. Meer info

Dubbel Duurzaam

Wist u dat in de gemeente Eijsden-Margraten het project “Dubbel Duurzaam” loopt? Kijk hier voor meer informatie en voor aanmelding. 

dubbel duurzaam nieuw logo

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Deze ochtend: 9.00 - 12.00 uur
  • Vanmiddag: 17.00 - 19.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten