Koningspaar Schutterij Sint Brigida Noorbeek

Maandag 14 mei 2018

Op Hemelvaartsdag vindt in de dorpen Margraten, Mheer en Noorbeek traditioneel het Koningsvogelschieten plaats van de schutterijen uit die dorpen. Diegene die het laatste stuk van de vogel of de plaat afschiet, mag zich één jaar lang schutterskoning noemen en de zilveren koningsplaten van zijn voorgangers een jaar lang trots om de schouders dragen.


Op 10 mei 2018 was het schutter Roger Deckers die de plaat naar beneden schoot in Noorbeek. Samen met zijn vrouw Patricia vormt hij dit jaar het Koningspaar van Schutterij Sint Brigida Noorbeek. Zoals dat gebruikelijk is, zullen zij (zondag 10 juni) tijdens de Bronk in Noorbeek, voor het eerst in vol ornaat meelopen.

Roger Deckers Koningsschieten 0
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten