Ervaar de Hammer Experience in Vaals

Dinsdag 29 mei 2018

Op 31 mei en 1 juni is Zuid-Limburg voor de tweede keer het decor voor de spectaculaire meerdaagse wielerwedstrijd Hammer. Gedurende deze twee dagen worden er verschillende festiviteiten georganiseerd in onze buurgemeente Vaals, met het hoogtepunt op vrijdag 1 juni: de Hammer Climb, een professionele wielerwedstrijd op de Vaalserberg. Donderdagavond en vrijdagmiddag kunt u zelf ervaren wat het parcours te bieden heeft.

Spannende wedstrijd
De Hammer Climb is een spannende wedstrijd waar de grote wielrenners van deze tijd het hoogste punt van Nederland maar liefst zeven keer beklimmen. De wedstrijd op speelt zich af op de Vaalserberg, maar het echte hart van de experience ligt in de kern Vaals. ‘s Middags arriveren de tourbussen met de professionele wielrenners. In de ‘fanzone’ kunt u zowel de bussen als de renners van dichtbij aanschouwen.

De gemeente Vaals, Extra Leisure en Stichting Ondernemers Samen Vaals hebben hun krachten gebundeld en bieden een sportief programma met unieke omlijsting van Mart Smeets.

Volop vertier voor kinderen
Ook voor kinderen is er genoeg te doen want het Koningin Julianaplein wordt op 1 juni omgetoverd tot kinderparadijs. Vanaf 11.00 uur tot ca. 21.00 uur zijn hier diverse attracties, zoals een springkussen, stormbaan, een stoere pumptrack, een bikewize fietsparcours en de hele dag door demo’s van de voormalig wereldkampioen mountainbike Patrick Smit.

Vaals Goes Hammer: doe mee!
Houdt u van een sportieve uitdaging? Neem op donderdagavond 31 mei deel aan ‘Vaals goes Hammer’ (vanaf 19.30 uur) of op vrijdagmiddag 1 juni aan de toertocht Hammer Challenge over het originele Hammer parcours. Ervaar op deze manier, net als de professionals, wat de Vaalserberg te bieden heeft. Deelnemers van ‘Vaals goes Hammer’ ontvangen een uniek wielrenshirt en mogen gratis deelnemen aan de toertocht Hammer Challenge. Er kunnen maximaal 80 deelnemers meedoen aan de toertocht. Vol = Vol. Inschrijven: https://form.jotformeu.com/81275986507368

Programma vrijdag 1 juni
17.00 uur: de start van de Hammer Climb op het Koningin Julianaplein
Omstreeks 19.30 uur: de huldiging van de winnaar op het Koningin Julianaplein
Omstreeks 20.30 uur: Mart Smeets evalueert de wedstrijd met zijn tafelgasten in een bijzondere editie van zijn alom geroemde wielershow de Avondetappe, live vanaf een feeëriek von Clermontplein in Vaals (vrije toegang)

Hammer Limburg
De Hammer Climb in Vaals is onderdeel van de Hammer Limburg, een driedaags wielerevent waarbij professionele teams uit de hele wereld de strijd met elkaar aangaan. Een dynamische wedstrijd die maar één winnaar kent: het beste wielerteam ter wereld. Zondag wordt bekend welk team tot 's werelds beste team wordt gekroond.

De wedstrijd start op vrijdag 1 juni met de Hammer Climb op en rond de Vaalserberg in Vaals. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni zijn de teams in Sittard-Geleen voor de Hammer Sprint en Hammer Chase. Rondom de Hammer Climb op 1 juni zijn diverse activiteiten te beleven in Vaals.

Meer weten? www.vaals.nl/hammer-limburg

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten