Memorial Day 2018

Dinsdag 29 mei 2018

Uit eerbied en respect voor de Amerikaanse militairen die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden bij de bevrijding van West-Europa, werd op zondag 27 mei voor de 73e keer de jaarlijkse herdenking gehouden. Op de begraafplaats liggen 8.301 Amerikaanse soldaten die bij hun opmars door West-Europa omkwamen. Op een monument staan ook de namen vermeld van 1.722 vermiste Amerikaanse soldaten. De herdenking in Margraten vindt traditioneel op de laatste zondag van mei plaats, één dag voor de viering van Memorial Day in de VS.

Deze ‘Memorial Day’ die plaatsvond in Margraten werd bijgewoond door Schout-bij-nacht Ludger Brummelaar, vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning en door Amerikaans ambassadeur voor Nederland, Mr. Peter Hoekstra. Bataljon Limburgse Jagers leverde een ceremoniële erewacht en militairen van het bataljon Nationale Reserve traden op als kransdragers. De Nederlandse Luchtmacht betoonde eer door met F-16 jachtvliegtuigen in de zogenoemde ‘Missing Man’-formatie over de begraafplaats te vliegen.

memorial day 1

Foto: Sluysmans Fotografie

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten