Reiniging straat- en trottoirkolken

Woensdag 30 mei 2018

Rions BV is in opdracht van de gemeente gestart met de jaarlijkse reinigingswerkzaamheden van de straat- en trottoirkolken in de hele gemeente. Een speciale vrachtwagen, een ‘kolkenzuiger’ rijdt door de straten en verwijderd met een slang alle slib en afval uit de kolk. Vervolgens wordt de kolk schoongespoeld.

Straatvuil, zand en afgevallen blad kunnen een vlotte afvoer van regenwater belemmeren. Daarom is het nodig om straat- en trottoirkolken regelmatig te reinigen. Zo voorkomen we overlast voor voetgangers en verkeer. De werkzaamheden nemen, als de weersomstandigheden het toelaten, vier weken in beslag. Het verkeer kan natuurlijk hinder ondervinden van de reinigingswagen.

Let op: wij vragen u vriendelijk om bij het parkeren van uw auto rekening te houden met de bereikbaarheid van de kolken en uw begrip voor de hinder van de reinigingswagen.

Heeft u vragen over de uitvoering van het kolken reinigen? Neemt u gerust contact op met de heer Dennis Spronk van de afdeling Dienstverlening. Hij is bereikbaar via tel. 14 043 of 043 458 8488.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten