Felicitaties voor honderdjarige inwoner

Vrijdag 8 juni 2018

web-100 jarige heer Ronnen_DSC6294 b

De heer Giel Ronnen is op 27 mei 1918 geboren in Maastricht. Op jonge leeftijd verhuisde Giel Ronnen naar Bressoux, een voorstad van Luik, waar de vader van het gezin voor zijn werk moest wonen. Hij heeft daar tot zijn achtste gewoond. De heer Ronnen herinnerd zich nog goed dat ze in 1926 geëvacueerd werden in verband met een overstroming van de stad Luik. Ze werden opgenomen bij een gezin in Dour nabij de Franse grens.

Na terugkomst in Maastricht moest de heer Ronnen weer opnieuw Maastrichts leren, want hij sprak vooral Frans. Het gezin woonde toen aan de Herbenusstraat en Giel was leerling op de openbare school. Wat hij zich daarvan herinnerd is dat hij toen zijn tekeningen mocht laten zien aan de hogere klassen! Na school werd hij bakkersleerling bij de bakkerij in de Grote Staat. Vervolgens ging hij ook het vak van hoeden maken leren bij een hoedenzaak op het Volksplein. Tijdens zijn diensttijd brak de oorlog uit, hij trouwde en dook onder bij boeren in de omgeving. Later werd hij te werk gesteld in Düsseldorf in een hoedenfabriek. Gaandeweg zijn leven ontwikkelde hij zijn kennis en kunde voor de kunst. Hij heeft met passie zeer verdienstelijke schilderijen en beelden gemaakt waardoor al deze werken zijn gegroeid tot een aanzienlijke collectie. Zelfs op zeer hoge leeftijd volgde hij allerlei cursussen waaronder emailleren, poppen maken enz. Verder is hij nog steeds geïnteresseerd in de vernieuwingen van deze tijd zoals de computer, mobiele telefoon enz.

Hij is dankbaar voor zijn mooie gezin en geniet dagelijks van zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Hij woont op de de Keerderberg, waar hij zich erg thuis voelt. Ondanks zijn of dankzij zijn hoge leeftijd, neemt hij deel aan alle activiteiten die er georganiseerd worden. Verder vind hij het heerlijk om buiten in de natuur te genieten van de zon.

Foto: Sluysmans Fotografie

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten