Drinkbare Rivieren, indicatoren voor gezond leven

Donderdag 21 juni 2018

Li An Phoa loopt in 60 dagen (925 km) van de bron tot de monding van de Maas om aandacht te vragen voor de kwaliteit van het rivierwater. Dit is haar eerste stap richting drinkbare rivieren (Drinkable Rivers). “Wanneer we drinkbare rivieren hebben, dan betekent dit dat alle relaties in een geheel stroomgebied gezond zijn” aldus Li An.

Een paar generaties geleden waren de meeste rivieren drinkbaar. Nu bijna géén een. De huidige vervuiling en vernieling weerspiegelt hoe we leven en wat de kwaliteit van onze gezondheid is.

Elke dag gaat Li An met belanghebbenden, geïnteresseerden, een groep kinderen ter educatie, of gewoon alleen monsters nemen van het Maaswater om de kwaliteit vast te stellen. Dit doet ze niet alleen om het water te testen, maar ook om mensen te betrekken en hun doen beseffen dat het er toe doet om zorg te dragen voor rivieren.  

Li An heeft vandaag 21 juni ook de gemeente Eijsden-Margraten bezocht, de eerste locatie op Nederlands grondgebied.  Hier heeft ze monsters genomen van het Maaswater op het meetstation gelegen aan ons historisch kerkdorp Eijsden.
Wilt u Li An supporten, meelopen of wilt u meer informatie over haar tocht langs de waterstromen? Kijk op www.drinkablerivers.org

Bron: Drinkable Rivers  (PDF, 2.4 MB)

IMG_8323
Foto: Li An (links) krijgt een rondleiding van Dennis Vliegen in het meetstation (Rijkswaterstaat) aan de Maas in Eijsden waar 24/7 de kwaliteit van het water van de Maas wordt bewaakt.

 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag geopend tot 19.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (tijdelijk gesloten)

Receptie KCC Margraten