Militaire oefeningen juli 2018

Maandag 25 juni 2018

In juli zijn onderstaande militaire oefeningen binnen onze gemeente gepland

Van 2 t/m 3 juli 2018 wordt een oefening gehouden in het kader van training Militaire Basisvaardigheden en teambuilding voor militairen van de Luchtverdediging. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op Niet Militair Terrein. Men gaat zich verplaatsen over bestaande wegen en paden en het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd. Aan deze oefening nemen 60 personen deel en wordt ondersteund door negen militaire wiel voertuigen.

Van 4 tot en met 5 juli 2018 wordt een oefening gehouden in het kader van een eindoefening voor militairen van de Luchtmobiele Brigade. Verplaatsingen vinden plaats over bestaande wegen en paden. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op Niet Militair Terrein. Aan deze oefening nemen 24 personen en een helikopter deel en wordt ondersteunt door zes militaire wielvoertuigen.

Van 8 t/m 11 juli 2018 vindt een oefening plaats in het kader van militair personeel in opleiding van de Koninklijke Luchtmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen grensverleggende activiteiten gaat ondernemen. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie buiten Militair Oefenterrein. De verplaatsingen gaan over bestaande (vaar) wegen en paden waarbij het doorgaand verkeer niet gehinderd zal worden. Aan deze oefening nemen 150 personen en vier boten deel en wordt ondersteund door acht (militaire) wielvoertuigen.

Van 9 t/m 13 juli 2018 wordt een oefening gehouden in het kader van Militaire Basis Vaardigheden en Grensverleggende Activiteiten t.b.v. militairen van de inlichtingen en verkenningseenheid. In de praktijk houdt dit in dat men vanuit Militair Oefenterrein De Dellen diverse activiteiten gaat ondernemen. Zoals verplaatsingen te voet en met de fiets, een wateroversteek over de Geul, een klimprogramma in de Curfsgroeve en diverse militaire acties op diverse plekken. Men zal hierbij het doorgaand (vaar) verkeer niet hinderen en men gaat zich verplaatsen over bestaande wegen en paden. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op niet militair terrein. Aan deze oefening nemen 40 personen deel en wordt ondersteund door vier militaire wiel voertuigen.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag geopend tot 19.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (tijdelijk gesloten)

Receptie KCC Margraten