Ontdekkingstour door Eijsden-Margraten tijdens VNG-congres

Donderdag 28 juni 2018

Op dinsdag 26 juni toerden raadsleden, raadsgriffiers, wethouders en burgemeesters door Eijsden-Margraten. Het kompas van de middag? Dichtbij het leven: ontdek en ervaar het DNA van Eijsden-Margraten. De tour is onderdeel van het VNG-congres dat dit jaar georganiseerd werd in Maastricht op dinsdag 26 en woensdag 27 juni.

Dichtbij het leven. Dat is de inspiratiebron van Eijsden-Margraten, een van de jongste Nederlandse Cittaslow-gemeenten. Eijsden-Margraten draagt, samen met buurgemeenten Gulpen-Wittem en Vaals, slow-living een warm hart toe. Met het juiste tempo geven we ons landschap en erfgoed door aan volgende generaties. Tijdens een verrassende en inspirerende ontdekkingstour ervoeren tourdeelnemers dat Eijsden-Margraten dichtbij het leven staat. Het gezelschap kreeg een aantrekkelijke portie proeven, voelen en beleven van het Zuid-Limburgse DNA voorgeschoteld.

Cittaslow
Sinds 2016 mag ook Eijsden-Margraten het Cittaslow keurmerk dragen. Hiermee wordt onder andere erkend dat onze leefomgeving en het behoud van onze identiteit tot de top behoren.

VNG2

VNG1

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Deze ochtend: 9.00 - 12.00 uur
  • Vanmiddag: 17.00 - 19.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten