Beleefweek 2018: een unieke beleving van Zuid-Limburg

Maandag 27 augustus 2018

Van 14 t/m 23 september is de Beleefweek 2018. In de Beleefweek maakt u kennis met de schoonheid van het Limburgse landschap en onze waardevolle cultuur. In de gemeente Eijsden-Margraten worden diverse activiteiten georganiseerd.

Mergellandarrangement
Boek tijdens de Beleefweek een Mergelarrangement bestaande uit een workshop mergelsteenbewerking en een (boeren)streeklunch in Sint-Geertruid. U kunt zich aanmelden via dekoekenpan@telfort.nl of 043 408 4081.

Mergelheuvelland 2-daagse
Vanuit het rustige en schilderachtige Libeek wordt op 15 en 16 september een uniek wielerevenement georganiseerd: de Mergelheuvelland 2-daagse. Diverse race- en MTB-routes voeren door schitterende landschappen in het uiterste zuiden van Nederlands Limburg en de grensstreek met België. U kunt zich aanmelden op www.mh2d.nl.

Torenmolen Gronsveld
Torenmolen Gronsveld is één van de vijf overgebleven torenmolens van Nederland en bovendien de oudste windmolen van Limburg. De molen is gratis te bezichtigen op 15 september van 11.00 tot 16.00 uur.

Van Tienhovenmolen Bemelen
De Van Tienhovenmolen uit 1855, de enige Nederlandse molen die uit mergelblokken is opgebouwd, is gratis toegankelijk op 22 september van 11.00 tot 17.00 uur. In de molen kunt u een tentoonstelling bekijken over de molen en over de hamsters – korenwolven - die in het akkerreservaat in Sibbe leven.

Groeve ‘t Rooth
In Groeve 't Rooth gaan natuurontwikkeling en mergelwinning hand in hand. De groeve wordt heringericht en dat heeft geleid tot een uniek natuurlandschap dat inmiddels de status Beschermd Natuurmonument draagt. Op 15 september 2018 kunt u van 10.00 tot 12.30 uur met een gids op pad door de groeve.

Meer weten?
De Beleefweek wordt georganiseerd door het IVN, Provincie Limburg, ondernemers en andere organisaties. Op www.beleefweeklimburg.nl vindt u meer informatie over de Beleefweek 2018, inclusief een overzicht van alle activiteiten.

- Beleefweek

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten