Project Zorgeloos Zonnepanelen geslaagd!

Maandag 3 september 2018


In 2015 werd gestart met het project Zorgeloos Zonnepanelen, waarbij inwoners, verenigingen en kleine bedrijven van de gemeente tegen een aantrekkelijke financiering zonnepanelen kunnen laten leggen. Afbetaling vindt binnen dit project plaats over een periode van vijftien jaar. Daarvoor werd uiteindelijk € 2,6 miljoen beschikbaar gesteld. De levering en plaatsing van de panelen, het beheer daarvan alsmede de incasso van de afbetaling vindt plaats door Volta Limburg.

Inmiddels zijn we ruim drie jaren verder en komt het einde van het project in zicht. Op 350 adressen zijn 5.500 panelen gelegd. Daarmee is ruimschoots voldaan aan de doelstelling om de CO2-uitstoot van de openbare verlichting in de gemeente te compenseren. We kijken dan ook tevreden terug op een geslaagd verduurzamingsproject, dat we alleen hebben kunnen bereiken door uw medewerking. We onderzoeken op welke wijze de energieverduurzaming verder gestimuleerd kan worden en komen hierop dus zeker terug.
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten