Jij bent welkom als vrijwilliger bij de bibliotheek

Maandag 10 september 2018

Wil jij helpen bij de bibliotheek in Eijsden en Margraten? Wil je jezelf blijven ontwikkelen en mensen ontmoeten? Er zijn uitdagende vrijwilligersfuncties zoals:

Gastvrouw / gastheer
Je vindt het leuk om mensen wegwijs te maken in de bibliotheek en kunt overweg met de computer. Je maakt nieuwe abonnementen aan, helpt mensen bij de selfservice en vooral: je loopt rond in de bieb om vragen van bezoekers te beantwoorden. Je werkt een of meerdere dagdelen samen met andere vrijwilligers en blijft via het werkoverleg op de hoogte van wat er bij de bibliotheken speelt.

Materialen ordenen en opruimen
Je vindt het fijn om op te ruimen en te ordenen. De materialen die mensen terugbrengen zet je op hun plaats en dat doe je graag heel precies en met veel geduld. Zo kan iedereen altijd terugvinden wat hij of zij zoekt!

Zorgen dat de bieb er aantrekkelijk uitziet
Het is belangrijk dat mensen het leuk vinden om in de bibliotheek te komen en jij hebt ideeën hoe je de ruimtes aantrekkelijk inricht samen met anderen. Enkele keren per maand kun je aan de hand van actuele thema’s maar met een beperkt budget je creativiteit kwijt. Natuurlijk gebeurt dat in overleg.

Materialen en techniek verzorgen
Voor lezingen en cursussen moeten stoelen en apparatuur klaargezet worden, de verwarming en het licht moeten aan en de koffie moet gezet zijn. En na afloop moet alles weer worden opgeruimd. Ook op andere momenten zijn er kleine technische werkzaamheden. Je krijgt goede instructies en je werkt samen met anderen. Iets voor jou?

Voorlezen
Wat is er heerlijker dan samen genieten van een mooi boek. Heb jij een goede voorleesstem en wil je zorgen dat anderen met jou kunnen genieten van een mooi of spannend verhaal? Meld je aan als voorlees- vrijwilliger!

Wat wordt jou als vrijwilliger aangeboden?

Uiteraard heb je een gratis abonnement en krijg je begeleiding in je functie. Er zijn geregeld bijpraatochtenden/werkoverleg, waarvan verwacht wordt dat je die bijwoont. Op die manier weet je precies hoe je je functie het beste kunt invullen, bij wie je met vragen terecht kunt, wat er nieuw is én je kunt ons je ideeën meegeven. Verder is er elk jaar een gezellige én leerzame dag voor alle vrijwilligers. Als het voor je functie belangrijk is, wordt scholing aangeboden. Uiteraard ontvang een reiskostenvergoeding.

Wat maakt vrijwilligerswerk bij de bibliotheek leuk?

Je bent onder de mensen en werkt samen met anderen. Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van automatisering. Voor mensen die Nederlands moeten leren: je oefent in de praktijk! En kom je niet in aanmerking voor een betaalde baan, of wil je dat niet meer/nog niet, dan is ons vrijwilligerswerk een goed alternatief. Staat ook goed op je cv als je nu nog te jong bent voor betaald werk!

Meer informatie
Interesse of vragen? Of wil je je meteen aanmelden als vrijwilliger? Meld je aan via het aanmeldformulier vrijwilligers via de website www.heuvellandbibliotheken.nl/vacatures.

web heuvellandbibliotheek vrijwilligers
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten