75 jaar Liberation, doet u mee?

Dinsdag 25 september 2018

75 jaar Liberation, doet u mee?

In Zuid-Limburg vieren we in 2019 het 75-jarig jubileum van onze vrijheid: 75 jaar Liberation. Dit willen we graag samen met ú vieren. Daarom nodigt de gemeente Eijsden-Margraten u uit om ideeën in te dienen om 75 jaar vrijheid te herinneren, te bespreken én te vieren. Van 1 tot en met 31 oktober 2018 kunt u een subsidie aanvragen voor uw initiatief.

Het merendeel van Nederland ziet het jaar 2020 als hét 75-jarig jubileum van de vrijheid. Men is zich er niet of nauwelijks van bewust dat Zuid-Limburg al een jaar eerder was bevrijd. De bevrijding in ’44 en de daaraan voorafgaande gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog kennen veel verhalen. Verhalen die voor altijd met ons verbonden zijn en deel uitmaken van onze culturele identiteit.

Herinner, debatteer en vier
Vrijheid ervaren we met onze buren, streekgenoten en landgenoten. Elk jaar in vrijheid is er één om bij stil te staan. Samen brengen we de verhalen, en daarmee onze identiteit en vrijheidsbesef, over op de volgende generatie. Dat doen we door te herinneren, het gesprek aan te gaan én te vieren. Daarom nodigt de gemeente Eijsden-Margraten u uit de handen in elkaar te slaan om een onvergetelijk programma te ontwikkelen ter ere van het 75-jarig jubileum van onze vrijheid.

Subsidietender
De gemeente Eijsden-Margraten zet een zogenaamde ‘subsidietender (PDF, 345.0 kB)’ uit met als doel u de gelegenheid te geven om actief mee te doen met 75 jaar Liberation. Dit betekent dat u subsidie kunt aanvragen voor een activiteit, evenement of project dat u organiseert. Het moet wel aan een aantal voorwaarden (PDF, 3.6 MB)voldoen.

Hoe werkt het?
Van 1 tot en met 31 oktober 2018 kunt u het aanvraagformulier (DOCX, 175.9 kB) mailen naar 75jaarliberation@eijsden-margraten.nl. Na de sluitingsdatum beoordeelt de gemeente alle aanvragen. Aan de inschrijvingen die het best beoordeeld worden, wordt een subsidie verleend totdat het maximaal beschikbare bedrag van de gemeente Eijsden-Margraten is besteed.

Provincie Limburg
Niet alleen de gemeente verstrekt subsidie voor initiatieven rondom Liberation. Ook de Provincie Limburg roept op om ideeën in te dienen om 75 jaar bevrijding in Limburg te vieren. Meer weten? www.limburg.nl/75jaarbevrijding

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten