Diploma voor nieuwe gidsen

Maandag 1 oktober 2018

De acht huidige gidsen van de prehistorische vuursteenmijn Rijckholt-Sint-Geertruid krijgen versterking van dertien nieuwe opgeleide gidsen. Onderwerpen als geologie, archeologie, landschap, natuur en het verhaal van de vuursteenmijn vormen de kennis die de gidsen hebben bijgespijkerd.

De intensieve cursus met veel informatie en praktische toepassingen is gegeven door ervaren instructeurs die hun sporen in de vakwereld verdiend hebben. De gidsen gaan na de wintersluiting die begint op 1 oktober, volgend seizoen vanaf 1 april aan de slag met de eerste rondleidingen. Deze zijn te boeken via de website van het VVV Zuid-Limburg.

“In de tussenliggende periode is de mijn gesloten omdat hier belangrijke en omvangrijke vleermuizenkolonies zitten. Maar er wordt niet stil gezeten! De gidsen, de stichting Ir. D.C. van Schaik, de Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven, de gemeente Eijsden-Margraten, Provincie Limburg, en de Geologische Vereniging afdeling Limburg en eetcafé Riekelt, slaan de handen ineen om niet alleen de vuursteenmijn, maar ook andere archeologische schatten in de gemeente beter toegankelijk te maken”, aldus wethouder Gerry Jacobs.

Wethouder Gerry Jacobs (midden) feliciteert de nieuwe gidsen.

Uitreiking diploma gidse vuursteenmijn
Foto: Gert Lammer
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten