Ieder kind heeft recht op een dagelijks ontbijt

Vrijdag 5 oktober 2018

Het lijkt vanzelfsprekend dat ieder kind dagelijks ontbijt. Maar zo vanzelfsprekend is dat helaas niet. Er gaan nog steeds kinderen zonder ontbijt naar school, omdat hun ouders dat niet kunnen betalen. Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt biedt deze gezinnen een helpende hand.

Op 17 oktober is het Wereldarmoededag. Wereldwijd wordt er stilgestaan bij mensen die lijden onder armoede. Ook gemeente Eijsden-Margraten wil op deze dag bewust stilstaan bij het thema Armoede en lanceert daarom een nieuw initiatief: het Nationaal Jeugdontbijt (NJO). Het NJO ondersteunt ouders om een dagelijks ontbijt voor hun kinderen te kunnen verzorgen. Uit onderzoek blijkt dat gezond ontbijten niet alleen de gezondheid bevordert, maar ook bijdraagt aan het algemeen welzijn van het kind. Ook verbeteren de schoolprestaties en nemen de sociale contacten toe.

Ouders kunnen hun kinderen meteen aanmelden. Deelnemers krijgen vervolgens iedere week op een vaste tijd een box met zeven ontbijtjes thuis afgeleverd, gratis en anoniem. NJO levert 365 ontbijten per jaar, dus ook in het weekend en tijdens vakanties. Ook kinderen die nog niet naar school gaan, komen in aanmerking voor een gratis ontbijtbox. NJO breidt de ontbijtbox uit met mondhygiƫne en tandverzorging d.m.v. tandpasta en tandenborstel, inclusief voorlichting.

  • Gaat jouw kind vaker naar school zonder ontbijt omdat je dat niet kunt betalen? Meld je dan aan bij het Nationaal Jeugdontbijt. Je anonimiteit blijft gewaarborgd!
  • Lijkt het je leuk om als vrijwilliger ontbijtboxen te bezorgen? Neem dan contact op met Nationaal Jeugdontbijt en meld je aan! Zo geef je een waardevolle betekenis aan de gezinnen die het nodig hebben.

Meer informatie is te vinden op www.eijsden-margraten.nl/kindpakket

jeugdontbijt

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten