Bladkorven

Vrijdag 12 oktober 2018

Het is herfst en de bomen bereiden zich voor op de winter en laten hun bladeren vallen. Daarom starten de buitendienstmedewerkers van de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente met het plaatsen van ruim 65 bladkorven op plaatsen waar veel gemeentelijke bomen staan en bladval op straat voor overlast kan zorgen. Voor 20 oktober zijn alle bladkorven geplaatst.

Uiteraard is het absoluut niet de bedoeling dat de bladkorven voor het dumpen van ander afval of snoeiafval worden benut. Wanneer dit door medewerkers van de buitendienst wordt geconstateerd, wordt de betreffende bladkorf per direct verwijderd.

Aanvragen voor een extra bladkorf of om een bladkorf te plaatsen op een locatie waar geen of weinig gemeentelijke bomen staan en toch overlast is van bladval van particuliere bomen, worden niet in behandeling genomen.

Plaatsingsoverzicht bladkorven

Banholt: bij de Lourdesgrot
Bemelen: bij de glasbak
Cadier en Keer: Margrietstraat, Pastoor Kickenweg, Blasiushof en Irenestraat
Eckelrade: Molenweg, Dorpsstraat
Eijsden: Verdistraat, Diepstraat, J.P. Swelinckstraat, Prins Bernhardstraat, Trichterweg, Veldje, Beezepool, Burgemeester Wijnandsstraat, Groenstraat, Courtpendu, De La Margellalaan, Graaf de Geloeslaan, Achter het Haasken, De Bak, Marathon, Breusterstraat, Achter de Lang Haag, Capucijnenstraat, hoek Loenen/Brederode, Koekoeksbloem, Steenuil en Korenbloem
Honthem: nabij glasbak
Gronsveld: Rijksweg t.h.v. de kerk, Julianastraat en de Hogeweg t.h.v. de glasbak, de Wijert
Margraten: Irenelaan, Burgemeester Ronckersplein, Julianalaan, Beatrixlaan, Bernardlaan, Veldekesstraat, Trichterweg
Mesch: Kerkplein, Red Horsestraat, Grijze Graaf (bij basisschool)
Mheer: Dorpsstraat (boven) in de nabijheid van de kerk, Dorpsstraat (onder) in de nabijheid van Wienickerstraat, Pastoor Gilissenstraat, Jonge Hagen, Kastanjelaan
Noorbeek: Brigidastraat, Onderstraat en Ulvend
Oost-Maarland : Kerkplein, Sint Jozefstraat t.h.v. glasbak en parkeerplaats Catharinastraat
Rijckholt: Slagsteenstraat, Kasteelstraat, Brandwegske
Sint-Geertruid: Julianaweg t.h.v. van voetbalveld
Terlinden: Kutersteenweg

bladkorven (kopie 1)

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten