Drukbezochte informatieavond vliegtuigoverlast

Donderdag 1 november 2018

Op woensdagavond 31 oktober organiseerden de gemeente Eijsden-Margraten en Milieu front Eijsden een informatieavond over de vliegtuigoverlast in Zuid-Limburg. Tijdens de druk bezochte bijeenkomst gaven de aanwezigen aan dat ze af willen van het vliegverkeer dat voor het vliegveld in Luik bestemd is. Ook het vliegverkeer rond MAA is een grote zorg van bewoners.

Actie
Burgemeester Akkermans riep bewoners op tot actie tegen het toenemende vliegtuiglawaai. Hij is van mening dat het ministerie de toestemming die in 2013 aan België is verleend om Bierset via Eijsden aan te vliegen, moet intrekken.
Milieu front Eijsden gaat op 7 november (18.30 uur) demonstreren bij het gouvernement in Maastricht, waar het ministerie een bijeenkomst over het vliegverkeer bijwoont. 

Presentatie woensdag 31 oktober gemeente Eijsden-Margraten (PDF, 216.0 kB)

Presentatie woensdag 31 oktober Milieu front Eijsden (PDF, 1.1 MB)Documentaire
De documentairefilm "Lelystad Airport in nevelen gehuld" laat onder meer zien dat ervaren piloten zich zorgen maken over de risico's van laagvliegen. Ook geeft  de film inzicht in de gebrekkige informatievoorziening rondom de aanleg van Lelystad Airport. Meerdere deskundigen geven in de film hun visie. Er is ook een app die vlieglawaai registreerd. Klik op deze link om de app te downloaden.

31-10-2018 Verslag van RTV Maas & Mergelland 

07-11-2018 Interview L1 TV met burgemeester Akkermans over vliegtuigoverlast

08-11-2018 Interview met o.a. burgemeester Akkermans in Nieuws & Co NPO Radio1

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vanmiddag: 17.00 - 19.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten