Kinderen ontbijten in het Huis van de Burger

Zaterdag 10 november 2018

Eijsden-Margraten geeft het goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Hoe belangrijk is het om iedere ochtend de dag te beginnen met een goed en gezond ontbijt? De beste manier hiervoor aandacht te vragen, is door zelf het goede voorbeeld te geven. Daarom hebben vrijdagochtend 9 november 30 leerlingen uit groep 8 van basisschool De Cramignon uit Eijsden in het gemeentehuis ontbeten. Zij zaten samen aan de ontbijttafel met burgemeester Dieudonné Akkermans en wethouder Chris Piatek. 

In de week van het Nationaal Schoolontbijt worden in het hele land ontbijtjes georganiseerd. Ruim 55.0000 kinderen op zo’n 3.000 scholen doen hier jaarlijks aan mee. Op veel plaatsen schuiven ook burgemeesters en wethouders aan de ontbijttafel aan. Zo ook in onze gemeente.

Burgemeester Dieudonné Akkermans onderstreept hiermee samen met wethouder Chris Piatek, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. De organisatie Nationaalschoolontbijt zorgde voor een gevuld, gezond ontbijtpakket en de gemeente regelde een waterbar en vers fruit. Door samen te ontbijten ervaar je niet alleen hoe belangrijk ontbijten is, maar ook hoe gezellig dat kan zijn.  

Fruit voor elke spruit
Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester kennis met elkaar en genoten gezamenlijk van het ontbijt. Er werd stilgestaan bij de vraag wat gezond eten is en hoe belangrijk dat is om goed te kunnen bewegen, leren, denken en groeien.  Voedingsdeskundige Sophie Janssen was ook aanwezig. Zij heeft speciale ervaring als voedingscoach bij kinderen. Bij gezond eten denken we ook aan fruit. De gemeente Eijsden-Margraten is de ‘fruitgemeente’ bij uitstek en draagt dat graag uit. Om die reden was Wim Notermans van fruitbedrijf Notermans uitgenodigd om hierover een aardige bijdrage te leveren. Samen met de kinderen werd een ‘appel-lied’ met bijbehorend dansje uitgevoerd. 
De ochtend is gefilmd door de lokale omroep Maas en Mergelland. Een impressie is vanaf maandag 12 november terug te zien op www.rtvmenm.nl - uitzending gemist  of via Youtube/RTV Maas en Mergelland.

Educatie
Het Nationaal Schoolontbijt brengt voor het 16e jaar op rij een week lang het ontbijt onder de aandacht. Met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal wordt aandacht gegeven aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet, nauwelijks of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.
Meer informatie: https://www.schoolontbijt.nl.


 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten