Hakhoutdag voor de Eikelmuis

Vrijdag 23 november 2018

Eikelmuis
De eikelmuis is een zeer aandoenlijk ogend diertje dat zeer zeldzaam voorkomt. Zuid-Limburg is één van de weinige plekken waar deze slaapmuis zich nog voortplant. Daarom is het belangrijk dat dit leefgebied in stand gehouden wordt. De hakhoutdag is bedoeld om dichtbeboste gebieden uit te dunnen, zodat de eikelmuis zich makkelijker kan verspreiden.

Doe mee!
Op zaterdag 8 december gaan we aangemerkte bomen met handgereedschappen verwijderen. Het hout mag worden meegenomen. Iedereen die zin heeft in een lekker dagje natuurwerk is van harte welkom. We starten en eindigen gezamenlijk en voor alle benodigde materialen wordt gezorgd. Bij de lunch wordt er voor een hapje gezorgd. Breng zelf koffie en thee mee.

Wanneer: zaterdag 8-12-2018
Waar: Bemelen (de deelnemers ontvangen voorafgaand de exacte locatieaanduiding via mail)
Van/tot: 09.30 uur / 15:00 uur

Opgeven kan via www.buitenkrachtlimburg.nl of door een mail te sturen naar r.gilissen@ikl-limburg.nl onder vermelding van naam, adres, mobiel nummer, het aantal personen en wel of geen aanhangwagen.

28112018_2Eikelmuis

 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag geopend tot 12.00 uur
  • Vanmiddag: 17.00 - 19.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten