Sportdorp nu ook in Margraten

Vrijdag 7 december 2018

Extra aandacht senioren
De tijd dat ouderen achter de geraniums zaten, is voorbij. Gezien de vergrijzing in de gemeente Eijsden-Margraten willen we dan ook graag extra aandacht inzetten op de doelgroep senioren. “We gaan hierbij niet alleen uit van de bestaande activiteiten, maar we willen juist dat de verenigingen kijken naar de vraag die er ligt bij de inwoners van Margraten”, aldus Winand Willigers, die namens de Sportraad betrokken is bij dit project. “Dit nieuwe aanbod kan van alles zijn, zoals seniorentennis of walking voetbal (een nieuwe vorm van voetbal), maar ook het steeds populairder wordende bootcamp of Tai-Chi.”

Samenwerking
Margratense verenigingen en organisaties met uiteenlopende activiteiten en hun eigen identiteit bundelen hun krachten. “We willen de samenwerking tussen verenigingen verbeteren, nieuwe samenwerkingen bewerkstelligen en nieuw sportaanbod realiseren” aldus Ronald Nobbe, voorzitter van Tennisclub Margraten. Vanuit een maatschappelijke betrokkenheid wordt ook een actieve bijdrage geleverd aan de leefbaarheid en sociale binding in Margraten.

Sport en Bewegen in de Buurt
Sportdorp Margraten heeft, in samenwerking met het Huis voor de Sport Limburg, een subsidie voor een sportimpuls aangevraagd en ontvangen vanuit het landelijke programma ‘Sport en Bewegen in de Buurt’. De toekenning van deze subsidie geeft Sportdorp Margraten de gelegenheid om de komende twee jaar meer inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen.

Projectleider
Sportdorp Margraten wordt de komende twee jaar ondersteund door projectleider Daisy Claessens: “Ik ben lokaal al betrokken bij diverse initiatieven en ken al veel mensen in het dorp. Als projectleider en buurtcoach is het mijn rol om de verenigingen te helpen bij het opzetten van het nieuwe aanbod. Ook zorg ik voor de continuïteit van de sportactiviteiten. Daarnaast is er de komende twee jaar ook aandacht voor kaderondersteuning en begeleiding van trainers en coaches.”

Heeft u vragen over Sportdorp Margraten? Neem gerust contact op met Daisy Claessens via telefoonnummer 043 458 8488.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten