Buitengewoon Buitengebied van start!

Donderdag 20 december 2018

We zijn begonnen! Zaterdag 15 december 2018 is het project  Buitengewoon Buitengebied officieel van start gegaan. Na opening door gedeputeerde Hubert Mackus gingen deelnemers aan de slag met de belangrijkste waarden in het buitengebied. De kick-off is de eerste van een reeks gesprekken met de samenleving over deze waarden.

Op uitnodiging van de gemeenteraad kwamen zo’n 150 inwoners van onze gemeente naar Oos Heim. In deze eerste stap in het proces willen we samen met inwoners en gebruikers van het buitengebied vastleggen wat zij belangrijk vinden in ons buitengebied.

IMG_8542

Waardevolle bijeenkomst
In zestien groepen bogen deelnemers zich over de volgende vragen: “Waar ben je trots op in/ aan/ van het buitengebied?”, “Welke kansen en uitdagingen zie je?” en “Hoe ziet jouw kleurenfoto 2040 van het buitengebied eruit?” Interessante gesprekken, enthousiaste deelnemers en een goede sfeer waren de ingrediënten voor een waardevolle bijeenkomst.

IMG_8559

Ontwikkeltafels 
De volgende stap zijn ‘ontwikkeltafels’, ingericht met mensen die ideeën en plannen verder willen uitwerken. Centraal staat de vraag: “Welke waarden vinden wij samen heel belangrijk?”

Denkt u mee? Meld u dan aan voor een van de ontwikkeltafels op maandag 28 januari, donderdag 31 januari of maandag 11 februari 2019 via buitengewoonbuitengebied@eijsden-margraten.nl. Vermeld hierbij uw voorkeursdatum. De locaties maken we tijdig bekend.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten