Stem op ArcheoRoute Limburg

Donderdag 10 januari 2019

Onlangs onthulden wethouder Jacobs en gedeputeerde Teunissen de eerste Zuid-Limburgse locatie van de ‘ArcheoRoute Limburg’. Dit is een landmark op de locatie van voormalig fort Navagne (aan de Schansweg in Eijsden). ArcheRoute Limburg is nu genomineerd voor de landelijke Geschiedenis Online Prijs.

Stem
Help mee om de ArcheoRoute Limburg prijswinnaar te maken en zet onze mooie provincie op de kaart. Breng hier uw stem uit!

Spaans fort
Tussen de Maas en zijriviertje Berwijn ligt een onontdekt terrein waar lang geleden een immens Spaans fort stond. Gemeente Eijsden-Margraten en de Belgische gemeente Voeren hebben de geschiedenis van dit fort de afgelopen jaren op diverse manieren in kaart laten brengen.

App
Gemeente Eijsden-Margraten wil meer bekendheid geven aan dit stukje internationale militaire geschiedenis en neemt deel aan de provinciale ArcheoRoute. Met moderne technieken wordt ter plekke (middels een app) het archeologisch verhaal verteld. De locaties worden gemarkeerd met een 2,2 meter hoge stalen speer. Door deze combinatie wordt archeologie meer zichtbaar en beleefbaar voor iedereen.

20190110 - Navagne
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten