Liefde voor het landschap

Vrijdag 1 februari 2019

Het woon- en leefklimaat in Eijsden-Margraten is van hoog niveau. We hebben alles in huis wat het Nationaal Landschap Zuid-Limburg uniek maakt in Nederland. Daarom is het belangrijk dat we ons landschap koesteren en beschermen.

Druk
Het is goed vertoeven in Eijsden-Margraten. Op of aan het water, tussen de weilanden, in de bossen of door de holle wegen. Kortom: een bijzonder gebied met een breed spectrum aan toeristisch-recreatieve activiteiten. Kenmerkend voor ons landschap zijn de hoogstamfruitweides, de eikelmuis en ‘kroedwusj’. Deze karakteristieke streekelementen komen echter onder druk te staan door snel veranderende economische ontwikkelingen zoals schaalvergroting in de landbouw.

Groene raamwerk
Dat landbouw en natuur soms elkaars tegenpolen zijn, betekent niet dat deze niet samen kunnen gaan. Daarom zet gemeente Eijsden-Margraten in 2019 in op versterking van het groene raamwerk door herplanting, maar ook door striktere handhaving. Zo houden we het landschap levend met verantwoorde ruimte voor een sterke plattelandseconomie.

Help mee!
Samen kunnen we het beter dan alleen. Uw waarnemingen kunnen ons goed helpen bij het behoud en de bescherming van ons mooie landschap. Ziet u iets vreemds, wilt u meer uitleg óf wilt u een melding doen over schade, richt deze dan aan info@eijsden-margraten.nl of bel met het algemeen nummer 043 458 8488.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Dinsdag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten