Voorlezen stimuleert taalontwikkeling

Vrijdag 1 februari 2019

Op maandag 28 januari tijdens ‘De Nationale Voorleesdagen’ heeft wethouder Chris Piatek voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: ‘Een huis voor Harrry’. De peuters en peuterleidsters van peuterspeelzaal ‘Humpie-Dumpie’ uit Margraten hebben genoten van dit voorleesmoment.

Woordenschat
De jaarlijkse voorleescampagne is bedoeld voor kinderen tussen 0 en 6 jaar én hun ouders of verzorgers. Het plezier van voorlezen staat hierbij centraal. Maar voorlezen is ook goed voor taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat voorlezen een gunstig effect heeft op de latere leesvaardigheid. Wist u bijvoorbeeld dat kinderen die iedere dag een kwartiertje voorgelezen worden, per jaar duizend extra woorden leren? Voorlezen en zelfstandig lezen verrijkt de woordenschat, stimuleert de fantasie en helpt het kind de wereld om hem heen te begrijpen.

Foto: Gert Lammer
2019-02-06_Voorleesmoment


  

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Dinsdag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten